SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zafer Bayramı Törenleri

A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenle kutlanacak. Geçit töreni Salı günü saat 10.00’da Dede Korkut Parkı ile Polisevi önüne kadar olan bölümde yapılacak.

Zafer Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle ilk tören saat 08.00’de Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Buradaki törende Anıta çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Garnizon Komutanlığı’nca Anıt Şeref Defteri yazılacak. Daha sonra Garnizon Komutanlığı’nca saat 09.00’da Orduevi’nde tebrik töreni ve kutlamaların kabulü gerçekleştirilecek.

GEÇİT TÖRENİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89.Yıldönümü dolayısıyla yapılacak olan geçit töreni saat 10.00’da başlayacak. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın törene katılanların bayramını kutlamalarının ardından İstiklal Marşı söylenecek. Tören, Silahlı Kuvvetler adına yapılacak olan konuşmanın ardından geçit töreniyle sona erecek.

MİLLETVEKİLİ AĞBABA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 
CHP Milletvekili Ağbaba açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının en önemli yapı taşlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ile ortaya koydukları ulusal kurtuluş savaşını zaferle taçlandırdığı gündür. Tüm dünyaya örnek olan Ulusal Kurtuluş savaşı ülkede yaşayan Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi ayrımı olmaksızın verilmiş bir mücadelenin sonucudur.30 Ağustos Zafer Bayramı bu mücadelenin, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. 30 Ağustos zafer bayramı tam bağımsızlıktır, mücadeledir, birliktir, kardeşliktir. 30 Ağustos, ümmetten millete giden, türlü zorluklarla dolu yolun azimle ve  inançla aşıldığı gündür. Tüm dünya ulusları bağımsızlığımızı en zor koşullarda omuz omuza vererek kazandığımızı bilmektedirler. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanları, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet diliyor, Zafer Bayramını gururla ve onurla kutluyor, saygılarımı sunuyorum' 'ifadelerine yer verdi.
BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR

Zafer Bayramı’nın 89.Yıldönümü dolayısıyla Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında şunları belirtti:

“1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi,  yıllarca büyük sıkıntılar çeken ecdadımızın yeniden silkelenip kendine geldiği bir milad olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır.

30 Ağustos Zaferi aynı zamanda; birçok imkansızlığa rağmen, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir sıkıntının olmadığını tüm dünyaya göstermesi bakımından da örnek bir zaferdir. 

Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.” 

AKP İL BAŞKANI TÜFENKÇİ..

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

"Dini bayramımızın yanı sıra bu yıl 89. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Ramazan Bayramı'na denk gelmesi dolayısıyla da millet olarak çifte bayram yaşamaktayız. Türk Silahları Kuvvetleri'nin en üst komuta kademesinden en alttaki neferimize kadar tüm kahramanlarımızın Zafer Bayramı'nı kutlar, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler dilerim."

CHP İl BAŞKANI BAŞTÜRK

Zafer Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk bir açıklama yaptı. 
Baştürk açıklamasında; "30 Ağustos 1922 tarihi, Türk halkını esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı, Zafer Destanının yazıldığı ve Türk halkının yeniden dirildiği gündür.
 
İstiklâl Savaşı yalnız Yunanlılara karşı değil; işgalci, istilâcı, emperyalist bütün Batı dünyasına karşı kazanılmıştır. Onun temelinde Türk halkının istiklâl aşkı, hür yaşama arzusu vardır.
 
Anadolu halkının tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.
 
En zor şartlarda ülkesini, zulümden, felaket ve sıkıntılardan kurtarmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri, çağın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdunu ve halkını iç ve dış her türlü tehlikeye karşı koruma ve kollama görevini hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yerine getirmektedir ve getirmeye de devam edecektir. 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri arkasında Türk halkından aldığı destekle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anayasada kendisine verilen hak, görev ve yetkiler dahilinde, üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir.
 
Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, Onun silah arkadaşları ve Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum." dedi. 
 
FOTOĞRAF: Geçen sene yapılan törenden görüntü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız