SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zaferle Çıktığımız 11. Seçim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:58
A- A+ PAYLAŞ

 Haziran Genel Seçimlerinin ardından Malatya’da 5 Milletvekilliğini kazanan AKP’de seçim değerlendirmesi gece geç saatlerde geldi. 

Parti binasında sonuçların netleşmesinden sonra açıklama yapan İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Malatya Milletvekili seçilen Nurettin Yaşar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya’da AKP’ye verilen destek için teşekkür ettiler.

Parti önünde toplanan kalabalığa hitap eden milletvekili seçilen Nurettin Yaşar sonuçların Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelede dimdik ayaktayız, yeni bir denklem kuracağız ve Türkiye bu gücüyle bu cesametiyle halkın iradesinin hakim olduğu bir Türkiye olarak yoluna devam edecek, içeriden ve dışarıdan bütün engellemelere rağmen Türkiye ayakta kalacak, Çanakkale’yi yine geçirtmeyeceğiz, Çanakkale yine geçilmeyecek, biz burada gerekirse bedenlerimizi siper edeceğiz ama halkın iradesini yine hakim kılacağız” ifadelerini kullandı.

Halkın iradesi dışında kimsenin bu ülkede operasyon yapamayacağını vurgulayan Yaşar, “10-11. kez halkın iradesini birinci sırada göndere tırmandırarak bunu yeniden göstermiş olduk, bütün Türkiye’ye bütün bölgemize hayırlı olsun, 81 ile selam olsun, Balkanlara selam olsun, Ortadoğu’ya selam olsun, bizim bu mücadelemizi engellemeye çalışan bütün çevrelere dahili ve harici bedhahlara hep beraber alkış tutalım” dedi. 

AKP’ye karşı bütün her kesimin birleştiğini ifade eden Yaşar, “Bütün güçleriyle tanklarıyla, toplarıyla bütün imkanlarıyla, paralelleriyle, terör örgütleriyle, yerli ve yabancı güçleriyle, siyasi partileriyle, birbiriyle çatışıkmış gibi görünen bütün güçlerini birleştirerek elde ettikleri sonuç bu. Yine birinciyiz, yine dimdik ayaktayız, yine Türkiye’nin kaderini, geleceğini belirleyecek olan sizin iradeniz, sizin oylarınızdır” diye konuştu.

Malatyalıların en güzel şekilde Malatya’yı temsil ettiğini belirten AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Vatandaşımız Allah’a hamdolsun Malatya İlimizi en güzel şekilde desteklediler ve şu an için Allah'a hamdolsun 5-1 olarak, 10 binin üzerinde bir oy farkıyla da hemen hemen resmi olmayan sonuçlara göre netleşmiş durumda. Yurtdışı oyları da bu rakama dahil ancak Türkiye sonuçlarına göre resmi olmayan sonuçlara göre bu rakam biraz farklı ama biz şunu iyi biliyoruz ki 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri de dahil edersek bu bizim zaferle çıktığımız 11. seçim elhamdülillah” dedi.

İl Başkanı Hakan Kahtalı, en yakın rakiplerine 15-20 puan arasında fark attıklarını belirterek, “2. sıradakine 30 puan fark attık, binlerce kez hamdolsun sadece sistematik parametrelerden dolayı şu an itibariyle Türkiye genelinde çoğunluk görülmüyor bu sonradan düzeltilebilecek bir şey bundan sonraki yol haritasını Genel Başkanımız açıklar, İl olarak değerlendirecek olursak Allah’a şükürler olsun çok iyi bir seçim kampanyası dönemi yürüttük, 6 milletvekili adayımızın hepside çok kıymetli arkadaşlarımız, Allah bizleri utandırmadı, mahçup etmedi, iyi sonuçlarla çıktık, kazasız belasız, huzur içerisinde ilimizde bir seçim geçirdik bundan dolayı da ayrıca mutluyum, bütün muhalefet arkadaşlarıma da bu kampanyalarından dolayı teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarını Partililer önünde değerlendiren bir diğer isim ise Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu. Seçim sonuçlarının Malatya için bir başarı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gürkan “netice itibariyle Türkiye genelinde sonuçlar tabi bizim istediğimiz gibi olmamış olabilir ama biz bugün 10. Seçimimize girdik. 4 genel, 3 yerel, 2 referandum bir de Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bu seçimde de birinci parti olmak kolay bir hadise değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de böyle bir hadiseye rastlanmamıştır. Bu anlamda da biz bu durumda büyük bir başarı elde ettik seçimlerin Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı uğur Polat ise, yola yine beş Milletvekili ile devam edeceklerini belirterek, “2.Partiyle aramızda 10 binin üzerinde bir fark var, Malatya her zaman kendine yakışanı yapıyor, Malatya her zaman iradesini ortaya koyuyor, Malatya’nın hepsine müteşekkiriz” dedi. 

Türkiye açısından da seçimi değerlendiren Polat, “İkinci partiyle aramazdaki fark yüzde 16 ile 17 arasında, biz Türkiye’nin şu anda yine birinci partisiyiz, Türkiye’de AK Parti’siz hiçbir sistemin olma ihtimali yok, hiçbir alternatifi de yok. Biz milletin iradesine her zaman saygılı olduk, millet şu anda bize bu görevi verdi bundan sonrada bu şeklide süreç devam edecek ama Malatya açısından gerçekten sevinçliyiz hayırlısı olsun” dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız