SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zaim'e Malatya'da Anma

A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, "Eğer bir tarafta eleman aranıyorken, öbür tarafta birçok insan işsiz dolaşıyorsa bunun yegane sebebi, insanlarımızın meslek sahibi olamamaları ve özel bir uzmanlık konusunda kendilerini yetiştirememelerinden kaynaklanır. O yüzden özellikle bir işi yapmanın ve o işin diğerlerinden daha iyi yapmanın altını vurgulamak isterim" dedi.

AKP Malatya Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i Anma" paneline Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Eski İl Başkanı Mustafa Şahin, Malatya Belediyesi Eski Başkanı Cemal Akın, il genel meclisi üyeleri, ilçe ve beldelerin belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarınım temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel öncesinde AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Turgut Acar, bir açılış konuşması yaptı. Acar, "Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocamız, örnek yaşam mücadelesiyle adeta bir yol oldu. Bugün bu yoldan gelenler ülkeyi güzel bir geleceğe taşıyor" dedi. Acar'ın konuşmasının ardından AKP Malatya Eski İl Başkanı Mustafa Şahin'e, AKP Malatya Gençlik Kolları tarafından resminin yer aldığı bir tablo hediye edildi. Programda daha sonra Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in hayatının anlatıldığı bir slayt gösterimi sunuldu.

AKP Genel Merkezi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Önal'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in karşısındakine inanan ve güvenen bir insan olduğunu söyledi. Dinçer, Zaim'in hayatındaki önemini anlatarak, "Devlet memurluğunun maddi olarak imkanları çoktur ama rekabet ortamının olmadığı bir alandır. Cevherinizi ortaya çıkarmanın yolu, kendinizi özel sektörde geliştirmektir. İnsanı; aslında çalıştığı
kurumlar değil, kendi kabiliyeti ve kendine yüklediği anlamlar taşır. Bizim ülkemizde iş arayan ve iş bulamayanların yüzde 60'ının herhangi bir mesleği yoktur. Ama yine bizim ülkemizde kendi şehrimize bile gidip organize sanayi bölgesini dolaştığımızda eleman arayan ilanları görmeniz mümkündür. Eğer bir tarafta eleman aranıyorken, öbür tarafta birçok insan işsiz dolaşıyorsa bunun yegane sebebi, insanlarımızın meslek sahibi olamamaları ve özel bir uzmanlık konusunda kendilerini yetiştirememelerinden kaynaklanır. O yüzden özellikle bir işi yapmanın ve o işin diğerlerinden daha iyi yapmanın altını vurgulamak isterim" dedi. Dinçer, iyi iletişim kurma yöntemleriyle ilgili bilgi vererek, "Bir şeyi söylerken; birincisi kendinizin farkında olacaksınız. İkincisi karşı tarafı tanıyacaksınız. Üçüncüsü ise, içinde bulunduğunuz ortamın farkında olacaksınız" diye konuştu.
Panelde Prof. Dr. Halil Zaim ise, babası Sabahattin Zaim'in hayatı hakkında bilgiler aktardı. Zaim, "Babam topluma hizmet eden ve topluma model olan bir insandır" ifadelerini kullandı.

Bir diğer konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünsüz ise, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in eğitimci kişiliği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ünsüz, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in eğitimde duayen olarak tanındığını kaydederek, "Hocamız iyi okullarda okumuş, iyi eğitimcilerden ders almış bir zatı muhteremdi. Manevi eğitim hayatında da önemli kişilerden ders alıp, manevi kişiliğini oluşturmuştur. Kendisi derin bir bilgiye sahip olduğunu hepimize göstermiştir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız