SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zalim Karşısında Dik Durdu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:01
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Avrasya Alevîlik-Bektâşîlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Cem Vakfı Malatya Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Ehl-i Beyt, Hz. Hüseyin ve Kerbelâ” başlıklı panel yapıldı.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Oturum başkanlığını İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman’ın yaptığı panelde, Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Üzüm, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kubat, Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, Avrasya Alevîlik-Bektâşîlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Dönmez konuştu.

Muharrem ayına olan saygıdan dolayı böylesine anlamalı bir panelin yapılmasının önemini vurgulayan oturum başkanı Prof. Dr. Fikret Karaman, “Öylesine anlamlı ve aynı zamanda andıkça hüzünlendiğimiz bir vaka olan Kerbelâ’nın akademik bir ortamda konuşulmasının daha uygun olacağına karar verdik. Dolayısıyla panelimizde değerli panelistlerimizle bu mevzuyu anlatmaya çalışacağız.” dedi.

Daha sonra söz hakkı verilen Avrasya Alevîlik-Bektâşîlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Dönmez, merkezin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Ehl-i Beyt kavramından bahseden Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Veda Haccı’nda Müslümanlara yaptığı çağrıyı hatırlattı. Mevla’yı sevenin Peygamberi, Peygamberi sevenin ise Ehl-i Beyti sevdiğini belirten Eşref Doğan, Ehl-i Beyt’i iyi anlamak gerektiğinin altını çizdi.

Hz. Hüseyin’in şehadetinden bahseden Prof. Dr. Mehmet Kubat, Hz. Hüseyin’in bir zalim karşısında dik durduğunu vurguladı. Yezidi’nin zulmüne boyun eğmeyen Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin binlere karşı mücadele verdiğini belirten Prof. Dr. Kubat, Kerbelâ’nın tarihimizdeki en acıklı vaka olduğunu söyledi.

Son olarak konuşan Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Üzüm ise, şöyle konuştu: “İslâm tarihi açısından 10 Muharrem Kerbelâ’nın ve Ehl-i Beyt çiçeğinin koparıldığı bir gündür. İmam Hüseyin şehitlerin efendisidir. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitliğin büyük bir makam olduğunu bilmekteyiz. Şehit olanların anılmaya ihtiyacı yoktur. Ancak dirilerin şehitleri anmaya ve anlamaya ihtiyacı vardır. Muharrem ayı özellikli bir ay olup, geçmişte birçok peygamberin kurtuluşuna vesile olmuştur. Peygamberimiz: ‘Allah’ın size verdiği eşsiz nimetlerden dolayı Allah’ı, ondan dolayı beni, onden dolayı Ehl-i Beytimi seviniz.’ demiştir. Ehl-i Beyt, Peygamberimizin duasına mazhardır. Aynı zamanda tüm Müslümanların duasına da mazhar olmuştur.”

Yapılan konuşmalardan sonra panelin misafir konuğu olan Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. İlyas Üzüm’e plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız