SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zam Geri Çekilmeli..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Mehmet Moran, belediye otobüslerinde uygulanmaya başlanan zamlı tarifeye tepki göstererek, zammın geri çekilmesini istedi.

Moran, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Belediye Meclisi'nin daha önceden aldığı zam kararının bu günden itibaren uygulanmaya başladığı görülmekle beraber uygulanmakta olan zammın tarafı Ak Partililerdir zamların yüzdelik oranlarını incelediğimde gelir dağılımındaki oranlara ters orantılı olduğunu gördüm.

Ak Parti hükümetinin İşçiye, Memura, Asgari ücretliye verilen yıllık zamlar kıyaslandığında adalet ve hakkaniyet ölçüleriyle bağdaşmadığı görülmektedir. Malatya Belediyesinin ulaşıma ve diğer birimlerde uygulayacağı zamların oranlarını Ak Parti Hükümetinin kamu hizmeti gören personelin maaşlarına uyguladığı zam oranlarına uygun oranda olmalıdır.

Uygulanmakta olan zam oranları geri çekilmeli yeniden düzenlenmelidir.

Öğrenci 70 kuruş'dan 80 kuruşa, Sivil ücreti ise 1 TL'den akıllı kart için 1 TL 15 kuruş, Para ödeyen ise 1 TL 25 kuruş ödeyecektir.

Malatya Belediyesi adına belediye otobüslerini işleten Malatya Belediyesi Otobüs Taşıma A.Ş (MOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada ise bilet satışlarının bugünden itibaren kaldırıldığını, Akbil dolumlarının 16 Ocak tarihine kadar devam edeceğini bildirildiğini, bu tarihten sonra dolum yapılmayacağını öğrendiğimde MOTAŞ Hizmetlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Alican Bozkurt’ la görüşerek; Her birinden 7 Lira alınan Akbil’lerin akıbetini sordum. Vatandaşı mağdur etmeden, parasal kayba uğratmadan Akbil’lerin Belediye tarfından geri alınması gerektiğini, aksi takdirde vatandaşın hakkının gasp olunacağını bu sebeple bir kanunsuz durumun oluşacağını beyan ettiğimde; Sayın Alican Bozkurt şöyle ifade buyurmuşlardır. “Vatandaş elinde bulunan Akbil’i bilet gişelerine iade edecek Kart ücreti 10 lira olduğundan dolayı birlikte 1 Tl ödeme yapıp ulaşım kartını alacaklardır dedi. Yani Akbil ve kart takasında vatandaşımız mağdur olmayacaktır.” Ancak; ulaşım hizmetine uygulanan zam oranı adil değildir acilen yeniden makul oranlara çekilmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız