SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zam Teklifi Gülünç"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:02
A- A+ PAYLAŞ
 
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol, Türkiye'de yıllık enflasyon oranının yüzde 11, son bir yıl içinde sivri biberin yüzde 185 oranında arttığını belirterek, hükümetin memura önerdiği zam oranının gülünç bir teklif olduğunu iddia etti. 
 
Şenol, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, “Eğitim çalışanları tam 5 aydır zamsız maaşa mahkum edildiler. Türkiye'de yıllık enflasyon oranı yüzde 11, son bir yıl içinde sivri biber yüzde 185, patlıcan yüzde 128, nohut yüzde 65, yumurta yüzde 52, tavuk eti yüzde 38, deterjan yüzde 27 zamlandı. TÜİK'in açıklamasına göre Nisan ayında giyim eşyalarına yüzde 13, kiraya yüzde 3 zam geldi. Hükümet tarafından bir yılda benzine yüzde 23, mazota yüzde 24, kömüre yüzde 26, doğalgaza yüzde 34, elektriğe yüzde 19 zam yapıldı. Türkiye ise bir yılda yüzde 8.5 büyüdü. Ortada böyle bir ekonomik tablo varken hükümetin memura zam teklifi 2012 için yüzde 3+3, 2013 için yüzde 2+3 oldu. Hükümet, ne yapılan zamları ne de Türkiye'nin büyümesini dikkate almayarak memurlara gülünç bir zam teklifi sundu” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız