SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zaman Aşımı Yok'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:18
'Zaman Aşımı Yok'
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yine Malatyalı olan Jandarma eski genel komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümlerine ilişkin soruşturma dosyalarının da bulunduğu "faili meçhul" soruşturmalarında zaman aşımı uygulanmayacağı bildirildi.

Vatan Gazetesi'nde, konuya ilişkin olarak Star Gazetesi'nden alıntılanan şu haber yayınlandı:

"..Faili meçhul soruşturmalarında AİHM kararları doğrultusunda zaman aşımı uygulanmayacak. Zaman aşımı süresi dolan Eşref Bitlis soruşturması devam edecek, Turgut Özal dosyası da kapatılmayacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmalarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararları temel alınarak “zaman aşımına uğratmama” kararı alındı.

Buna göre, faili belli olmayan soruşturmalar failleri tespit edilene kadar açık kalacak.

Başsavcılık, bu kapsamda Eşref Bitlis dosyasını zaman aşımı süresi 20 yıl dolmasına rağmen dosyayı kapatmadı. 1993 yılında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmalarda da aynı kriteri dikkate alan Başsavcılık, sorumlular tespit edilene kadar dosyaları kapatmayacak.

Eski TCK’da zaman aşımı 20 yıl

Mustafa Türk’ün Star Gazetesi’ndeki haberine göre, Eski Türk Ceza Kanunu’na göre müebbet hapis cezası gerektiren suçlarla ilgili soruşturmalarda zamanaşımı süresi 20 yıl. AİHM kararlarında ise yaşam hakkı ve işkence yasağını düzenleyen hükümleri ihlal eden kamu görevlileri ile ilgili soruşturmalarda af ve zamanaşımının söz konusu olmayacağı belirtiliyor. Faili meçhul cinayetlerde de bu kriterle ilgili AİHM kararlarını örnek gösterecek olan Başsavcılık, Eşref Bitlis, Turgut Özal ve 1993 yılında işlendiği iddia edilen tüm cinayetleri failleri ve sorumluları bulunana kadar açık tutacak..."

Vatan'daki haberin tamamına aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://haber.gazetevatan.com/zamanasimi-yok/522680/1/gundem

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız