SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zaman Ayarlı Bomba Gibi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir grup sivil toplum örgütü, ABD'de çekilen ve İslam'a hakaretlerde bulunan "Müslümanların Masumiyeti" adlı film için ortak tepki gösterdi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde MAZLUMDER, TİMAV, MEŞALE, BİLSAM, Salkım-Der, Taşem-Der, Tecde-Der, Han-Der, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Yağmur-Der, Din Görevlileri Derneği ve Diyanet-Sen tarafından Müslümanların Masumiyeti adlı filme yönelik ortaklaşa basın açıklaması yapıldı.

Malatya Sivil Toplum örgütleri adına ortak basın açıklamasını okuyan Mahmut Balcı, "Peygamberimize hakaret içeren bir filmin gündeme oturması, zaman ayarlı bir bomba işlevi görmektedir. Müslüman toplumları galeyana getirilmekte ve ağır sonuçlara yol açabilecek olaylar yaşanmaktadır. Peygamberimize veya başka bir değerimize yapılan hakareti elbette kabul etmeyiz ve bu tür girişimleri lanetliyoruz. İslam topraklarında bir değişim rüzgarlarının estiği dönemde, batının Avrupa ve Amerika olarak farklı sesler çıkardığı bir zaman diliminde, Amerika'da seçim hesaplarının kasırga üretecek bir yarışa doğru gittiği bir vakitte ve hemen yanı başımızda yaşanan Suriye gerçeği ile zor anlar yaşarken, Peygamberimize hakaret içeren bir filmin yayınlanması, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur" dedi. 

"Değerlerimize saldırı karşısında duyarlı olmalıyız" diyen Balcı, şu ifadelere yer verdi:

"Bu filmi bir film olduğunu düşünerek gözardı etmemeliyiz. Tepkilerimizin ölçülerini iyi ayarlamalıyız. Libya'daki bir sonucu doğurabileceğini düşünerek, tepkilerimiz kan kokusu almış köpek balığı saldırısına yol açmamalı. Sanat adına veya başka bir sebep üreterek değerlerimize hakaret edilmesini kabul edemeyiz. Kimse sanat icra ediyorum aymazlığı ile Müslümanların başının tacına dil uzatamaz. Bu tür girişimler elbette gönül arzu eder ki, dünyanın bütün aklı başında olan insanları tarafından ortak bir dil ve müdahale ile ağır sonuçlara yol açmadan yok edilsin. Asırlardır dünyayı sömürenler, yeni bir iştahla başka hesapların peşinde koşmaktadır. Oysa hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz ve dünya artık her olayın anında duyulduğu bir köy hükmündedir. İnsan kıyameti kendi elleriyle hazırladığını göremeyecek bir sömürü inadıyla yol almaktadır. Malatya'da faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri olarak bütün dünyayı, gözü kan ve sömürü bürümüş liderleri ve çevreleri, bu kan yalnızca Müslümanları değil hepinizi yutar diye uyarıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız