SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zaman Makinesi' Sahnede..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından kurulan Gençlik Tiyatrosu “Zaman Makinesı adlı oyun galasıyla izleyicisiyle buluştu.

MAKSAD tarafından geçtiğimiz ay içinde kurulan Gençlik Tiyatrosunun, Malatya Valiliği tarafından “Maddeye Değil, Sevgiye Bağlı Gelecek” kampanyası çerçevesinde hazırladığı ve Sabancı Kültür Merkezinde sahneye koyduğu “Zaman Makinesi” adlı 2 perdelik oyuna, Vali yardımcısı İnci Sezer Becel, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Özbey, Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Ali Cengiz, Belediye Kültür ve Sanat şubesi müdür vekili Cemal Aslan, sivil toplum örgütleri yöneticileri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Oyunun sahnelenmesinden önce bir konuşma yapan MAKSAD başkanı Yaşar Karaaslan “Büyük önder Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür’ ve ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından bir kopmuş demektir’ özdeyişiyle kültüre ve sanata verdiği önem ne yazık ki son dönemlerde, Batıdan ve Ortadoğu’dan pompalanan kültür ve sanatın etkisiyle kendi öz kültürümüzden ve sanatımızdan uzaklaştırıldı. Gençlerimiz kendilerini ifade edecek ve sanatlarını icra edecek ortamları bulamamaya ve bunun doğal sonucu olarak da sağlıksız ortamlarda yer buldu. Dernek olarak sanatın her alanında gençlerin kendilerini ifade edecekleri ortamları yaratmaya ve onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel de yaptığı konuşmada MAKSAD’ın yaptığı sanatsal etkinliklerin toplumda bir kaynaşma ortamı yarattığını belirterek başladığı konuşmasında özetle “Valiliğimiz tarafından başlatılan ve başkanlığını valimizin değerli eşleri Nilgün Daşöz’ün yaptığı ‘Maddeye değil, Sevgiye Bağlı Gelecek” kampanyasının Eğitim, Spor, Sağlık ve güvenlik unsurlarının yanı sıra Büyük Önder Atatürk’ün ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ özdeyişinden hareketle sanat ayağını gerçekleştireceğimiz bu etkinliğin özellikle de gençlerimize önemli mesajlar vereceğine inanıyorum. Hedefimiz, zararlı alışkanlıkları olan bir nesil değil sevgiyle dolu bir nesildir” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra yönetmenliğini Yusuf Kenan Ateş’in yaptığı ve ağırlıklı olarak üniversiteli gençlerin rol aldığı “Zaman Makinesi” adlı iki perdelik oyun sahnelendi. İzleyicilerden tam not alan oyunun finalinde yer alan Çanakkale Savaşı sahnesi seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız