SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zamana Karşı Yarış

A- A+ PAYLAŞ

Sakarya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından organları bağışlanan Ayhan Okur'un karaciğeri, Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi görmekte olan biri 5 diğeri de 15 yaşında olan iki hastaya nakledilmesi planlandı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın da devreye girmesiyle kaldırılan askeri uçakla Malatya'ya getirilen karaciğerin bir bölümü, 5 yaşındaki hastaya başarıyla nakledildi. Ancak 15 yaşındaki hastayla organın doku uyuşmazlığı saptanınca, bu kez nakil için yine "acil" bir şekilde bekleyen 52 yaşındaki bir başka hasta ameliyata alındı ve organ bu hastaya nakledildi.

Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde bir traktör bayiinde çalışan ve 19 Şubat Pazartesi günü trafik kazası geçirerek ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Ayhan Okur'un (30), tedavi gördüğü Sakarya Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine ailesinin organ bağışında bulundu.

Okur'un karaciğeri 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın devreye girmesiyle birlikte askeri uçakla İstanbul'dan Malatya'ya getirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve karaciğer nakli ekibinde yer alan Prof. Dr. Sezai Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Adıyaman Kahta'da gelen Zeynep Er adlı küçük bir kız vardı. Karaciğer yetmezliğine girmiş bir kız çocuğu. Bununla ilgili olarak tüm Türkiye çapında acil olarak karaciğer isteği bildirimi yaptık. Sakarya'da böyle bir karaciğer çıkmış. Sağ olsun 2. Ordu Komutanımızın da büyük katkıları ile bir askeri uçak ayarlandı." dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki ekip ile Sakarya'daki hastadan karaciğeri alarak Malatya'ya getiren İstanbul Üniversitesi ekibi, 2 hastaya da karaciğer nakli yapmak üzere ameliyathaneye girdi.

Getirilen organın bir bölümü "Fulminan Hepatit" diye adlandırılan hastalığı nedeniyle "saatlerle sayılan ömrü kalmış" 5 yaşındaki Zeynep Er'e başarıyla nakledildi ve operasyon Cumartesi günü saat 14.30 itibarıyla başarıyla bitirildi.

Bu arada, 15 yaşındaki İsmail Koç'a nakledilmesi planlanan diğer parça ise, bu hastayla organ arasında doku uyuşmazlığı saptanınca, 52 yaşındaki Eyüp Coşkun adlı hastaya nakledilmek üzere operasyon başlatıldı.

Bu arada karaciğer nakli planlanan, ancak doku uyuşmazlığı olduğu için bu gerçekleşmeyen 15 yaşındaki İsmail Koç'un babası Hacı Koç da doku uyuşmazlığının saptanmasından önce yaptığı açıklamada, "Bize akşam Sezai hocamız telefon etti. 'Sizin çocuğunuz için uygun bir organ bulundu' diye. Oğlumuz 3 yıldır hasta ve son 1 yıldır organ bekliyorduk" demişti. Bu hasta için şimdi bir başka organ bağışı bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız