SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamana Yayılmış Devrimden Korkmamalı"

0
Güncellendi - 2017-07-14 03:48:35
A- A+ PAYLAŞ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlığında, başkent Paris Elysee Sarayı’nda 19.Fransa ve Almanya Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından ortak basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa’daki gelişmeler ışında, başarılı olmak ve güvenliği sağlamak için bölgenin kendi kaderini kendi eline alması gerektiğini ifade etti. Merkel, “Güveliğimiz konusunda farlı görüşlere rağmen ABD ile yakın işbirliği içinde olmalıyız. Yarının tarihi önemi (Fransa Ulusal Günü) yalnızca belli şeylerin gerçekleştiğini ve 21’inci yüzyılın dünyasında birbirimize bağlı olduğumuzu söylemek için bir neden. Avrupa, terörle tek başına mücadele edemez. Bu da neden NATO üyesi olduğumuzun bir nedeni” ifadelerini kullandı.

Dijital alanda işbirliğinde ilerlemenin önemli olduğunu sözlerin ekleyen Merkel, “Euro bölgesinin dengede tutulması ve geliştirilmesi konusunda mutabıkız. Avrupa’daki duraksamanın gerilemeye sınırı olduğunu biliyoruz. Her zaman Euro Bölgesi ve AB’nin güçlü olması her zaman yararımıza. Bu nedenle Fransız reformlarını yakından takip ediyoruz” dedi.

Macron: “Zamana yayılmış bir devrimden korkmamalı”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise 2018 ortasına kadar ortak yol haritası hazırlanması hedeflediklerini anlatarak, “Bu derin bir devrimdir. Ama pasifik, yapılandırılmış ve zamana yayılmış bir devrimden korkmamalı" dedi. “Hedefimiz ortak yeni jenerasyon uçak edinmektir” diyen Macron, bunların çok ağır projeler olduğunu, her iki ordu ve hükümet için de ağır olacağını ifade etti. Amaçlarının ortak Araştırma-Geliştirme başlatmak olduğunu söyleyen Fransız Cumhurbaşkanı Macron, daha sonra bu bilgileri her iki orduda kullanmak istediklerini açıkladı.

Öte yandan, Elysee'nin açıklamasına göre yeni model Kaplan Helikopter ve hava-kara taktik misilleri üzerine de ortak çalışılacağı ve askeri taşıra aracı üretecekleri öğrenildi.

Paris, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız