SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Zamanında Başladık, Zamanında Bitireceğiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından şehir merkezindeki trafik yoğunluğundan kaynaklanan sorunlara çözüm üretmek amacıyla yaptırılan araç altgecitlerinin inşaat çalışmaları yoğun biçimde devam ediyor. Çalışmaların gelinen aşamasında Sıtmapınarı altgecidi köprüsünün betonu, 12 Kasım Cumartesi günü döküldü. Sıtmapınarı altgecidi köprüsünün beton dökümü sırasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, bu işlemin devam ettiği sırada, medya mensuplarına inşaat çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi ve açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Akın, çalışmaların yoğun biçimde devam ettiğini belirterek, Sıtmapınarı altgecidi köprüsünün beton dökümünün yapıldıktan birkaç gün sonra, bu noktada doğu-batı yönünde trafik akışının başlayacağını söyledi.

Bazı çevrelerin başlangıçta siyaseten alt geçitlerin yapımına karşı çıktığını, daha sonra inşaatın başlaması ve halkın takdirini kazanması ile birlikte bu eleştirilerin inşaatların zamanlaması bakımından yapılmaya başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Akın, “Siyaseten bazı eleştiriler gündeme gelmişti. Alt geçitlerin yapımına ilişkin eleştirilerdi. Şimdilerde ise, halkın takdiri ve trafik sorununun çözümüne yapacağı katkılar görülünce, altgecit inşaatlarının başlatılması zamanı bakımından eleştiriler oluyor. Bu eleştiriler doğru bilgiye dayanmıyor. Doğru bilgi olmayınca da yanlış kanaatler oluşturuluyor” şeklinde konuştu.

İnşaatların başlatılması konusunda geç kalındığı yönünde eleştirileri hatırlatan Belediye Başkanı Akın, tam tersine inşaatların zamanında başladığını kaydetti. Akın, “Bazı arkadaşlar geç kalındığından bahsediyorlar. Altgecit inşaatlarının zamanlaması doğrudur. İnşaata tam zamanında başladık ve planladık. Neden tam zamanın da başladık diyorum? Çünkü bu inşaatların yapımı sırasında yüzey sularının seviyesi çok önemlidir. Su seviyesinin en düşük ve en derine çekildiği dönemde inşaatı başlatmak mecburiyetindeydik. Bu konuda çalışan arkadaşlarımız bu hesaplamaları yapmışlardı. Malatya’daki yüzey suyunun hangi mevsimlerde, hangi metrelerde olduğuna dair raporlarını hazırlamışlardı. Eğer biz daha önce başlamış olsaydık. Yüzey suyunun çok daha yukarılarda olması münasebetiyle bu sağlıklı çalışmayı yapmakta mümkün olmayacaktı. Su üzerinde çalışmakta zaten mümkün olmazdı. Bundan dolayı bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü çok gündeme gelmiştir. Söz konusu çalışmalar tam zamanında başlatılmıştır” dedi.

Belediye Başkanı Akın, çalışmaların aksamadan sürdürüldüğünü ifade etti ve bu çalışmaların sonucunun da yavaş yavaş alınmaya başlandığını kaydetti. Başkan Akın, Sıtmapınarı altgecidi köprüsünün beton dökümünden sonra birkaç gün içinde doğu-batı yönünde trafiğe açılacağını söyledi. Belediye Başkanı Akın, “Bu çalışmalarımız hemşerilerimiz tarafından zahmetine ve yarattığı geçici sıkıntıya rağmen vatandaşlarımız tarafından büyük bir takdirle karşılanmaktadır. Gerek telefonlarla gerek bizzat gelerek, ya da benim gezilerim sırasında vatandaşlarımız, ayrıca buradaki esnaflarımız bu çalışmalarımızın hayırlı olduğunu bu çalışma sırasında bize duacı olduklarını, elbette ki bu çalışmaların yapılması sırasında bir takım sorunların çıkacağını ama bu zahmetler çekilmeden rahmete ulaşılmayacağını bana söylemişlerdir” diye konuştu.

Altgecitlere yapılan eleştirileri normal karşıladığını söyleyen Akın, “Bir kısım arkadaşlarımızda siyaseten tenkit etmişlerdir. Siyasetin doğasında bu vardı. Ben bu arkadaşlarımı da anlayışla karşılıyorum. Görmüş olduğunuz bu yatırımların yıllar önce yapılması gerekirdi. Daha önce bu şehir yoğunluğu olmadan önce yapılmış olsaydı. Çekilmiş olan bu zahmetin belki dörtte biri bile çekilmiş olmayacaktı. Eğer biz bunu gerçekleştirmemiş olsaydık. Bundan 5–10 yıl önce yapılsaydı sıkıntı bu kadar olmayacaktı. Çünkü Malatya’daki araç sayısı son 5 yılda neredeyse iki katına çıkmış, bu da trafik sorunlarını büyütmüştür” dedi.

Milli Egemenlik altgecidinde de çalışmaların yoğun biçimde devam ettiğini belirten Akın, buradaki çalışmaların bölge esnafının inşaatın durdurulması için yargıya yaptığı başvuru nedeniyle bir süre aksadığını hatırlattı.

Akın, “Sıtmapınarı’nda vaadimiz inşallah zamanında gerçekleşecek. Milli Egemenlikte de süratle kavuşturmaya çalışıyoruz. Ancak hepinizin de bildiği gibi burada bir yargı süreci yaşadık. Yargı söz konusu çalışmalarımızın durdurulmasına dair karar vermişti. Belki bu çalışmalarımızın yargı yoluyla durdurulması münasebetiyle takvimde belki çok az bir sapma söz konusu olabilir. Yine bu aksatılmalara rağmen süresi içinde orayı da hizmete inşallah açacağız” şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız