SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamanında Müdahale Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:45
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Nahit Yazıcıoğlu, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Hayvan hastalıkları hakkında konuşan Yazıcıoğlu, “Zamanında yapılan uygulamalar ile hastalıkların önlenmesi noktasında gerekli tedbirler alınıyor” dedi. 

Özellikle Malatya’daki hayvan hastalıkları ile mücadelede gelinen noktanın konuşulduğu ziyarette Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Daire Başkanımızın bu ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Malatya’da hayvan hastalıklarına karşı gereken tedbirleri aşama aşama alarak, uygulamalarımızı yüzde 85-90 seviyelerine çıkarmış bulunmaktayız. Malatya genelinde şap aşılaması, nodüler egzantem yani çiçek hastalığı ve brucella aşılamaları rutin olarak devam etmektedir. Ayrıca bölgesel olarak çıkan şarbon ve kuduz hastalıklarına karşı karantina tedbirleri alarak müdahalelerimizi yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda başkanımız her zaman bizlerin destekçi olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Nahit Yazıcıoğlu ise, “Malatya, hayvancılıkta hızla gelişmekte olan bir il. Tabi bu gelişme ile beraber görülen hastalıklarda artmaktadır. Mücadele ve müdahale alanları arttıkça, işimiz biraz daha zorlaşıyor. Ama Malatya bu konuda gayet başarılı. Zamanında yapılan uygulamalar ile hastalıkların önlenmesi noktasında gerekli tedbirler alınıyor. İl Müdürümüzü ve personelini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Daire Başkanı Nahit Yazıcıoğlu, öğle yemeğinde Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanları ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ile bir araya gelerek, Malatya hayvancılığı hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız