SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamanında Ödemeye Bağlı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:46:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, "Kamu hizmetlerinde en temel finansmanlar vergilerdir. Kamu hizmetlerinin zamanında eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi, vergilerin de zamanında ödenmesine bağlı" dedi. 

24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ve beraberindeki Vergi Dairesi yöneticileri, Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt'u ziyaret etti. Ziyarette TÜRMOB Disiplin Kurulu üyesi Mustafa Bahadır Altaş ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, "Kamu hizmetlerinde en temel finansmanlar vergilerdir. Kamu hizmetlerinin zamanında eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi, vergilerin de zamanında ödenmesine bağlı. Vergi Haftası, toplumda daha sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Vergi çok önemli. Vergi mükelleflerimizi ziyaret ediyoruz. Vergisini zamanında ödeyen mükelleflerimize teşekkür ediyoruz. Mükellef ile Vergi Dairesi arasında en temel köprü olan değerli mali müşavirlerimizi, yapmış olduğunuz bu görevlerden dolayı teşekkür ediyoruz, kutluyoruz, başarılarınızın devamını bekliyoruz. Mükellef ile daire arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde mali müşavirlerimizin rolü çok büyük. Bu ilişkilerin geliştirilmesinde oda başkanımızın şahsında tüm mali müşavirlerimize teşekkür ediyoruz. Katkılarının devamını bekliyoruz" dedi.

Vergi bilincinin yaygınlaşması amacıyla kutlanan Vergi Haftası'nı önemsediklerini belirten Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt ise, "24. Vergi Haftası kutlamalarının kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun her kesimine verginin benimsetilmesi, vergide gönüllü uyumun sağlanması için düzenlenen bu haftayı ve yapılan etkinlikleri, sizler kadar önemsiyoruz. Bir ülkede demokrasi ve adaletin sağlanmasının en önemli şartı adaletli bir vergi sisteminin hakim kılınması ile mümkündür. Vergi adaletinin sağlanması ile toplum kesimleri arasında gelir dağılımında eşitlik sağlanabilinir. Gelir dağılımında sağlanan eşitlik toplumsal barışın, siyasi istikrarın ve demokrasinin de yerleşmesini sağlayacaktır. Adil bir vergi sistemi için; kayıt dışı ekonomiyle mücadele siyasi endişelerden uzak birinci öncelik olmalı, verginin tabana yayılması için genel beyan esası getirilerek herkesin yıllık olarak gelir beyanında bulunması ve verginin gelir üzerinden değil harcama üzerinden alınması, vergi oranları düşürülerek dolaylı vergilerin genel vergi içindeki oranı aşağı çekilmelidir. Ayrıca vergi uygulamalarında günübirlik düzenlemeler yerine sağlıklı bir vergi planlamasına imkan verecek düzenlemeler yapılmalıdır" diye konuştu.

TSO'da..

24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ve beraberindeki Vergi Dairesi yöneticileri, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u da ziyaret etti. Ziyarette TSO Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, “Vergilerin önemi çok büyük. Tüm devlet hizmetlerinin mükemmel bir şekilde yapılabilmesi, verginin zamanında ödenmesine bağlı. Her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmakta. Bu haftanın amacı vergi hakkında daha sağlıklı bir bilinç oluşturmak ve vergiye karşı gönüllü ödeme alışkanlıklarını geliştirmektir. Sizler de mükelleflerin temsilcileri olarak bu konuya önem verdiğinizi biliyoruz. Her zaman bizlerle ilişki içerisindesiniz. Vergiye karşı gönüllü uyum alışkanlıklarının geliştirilmesine katkılarınızı bekliyoruz. Sürekli vergi ödeyen mükelleflerimiz sizlerin üyeleriniz, zamanında ödenen vergiler için tüm mükelleflerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Katkılarınızın devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Erkoç ise, "Vergi anayasal bir görevdir. Bu görevi her vatandaşımızın seve seve yerine getirmesi gerekliliği, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çünkü alınan vergilerle devlet alt yapı hizmetlerini, sağlık hizmetlerini, eğitim hizmetlerini verme noktasında hareket ediyor. Özellikle verginin belli bir kesimden alınması yerine tabana yayılmasını, tabana yayılmasının da daha değer ifade ettiğini bir kere daha ortaya koymakta yarar var. Orta ölçekli ve küçük esnaflarımızın son yıllarda sıkıntılar içerisinde olduğu herkes tarafından biliniyor. Gönül ister ki, refah seviyesi yükseldikçe verginin de tabana yayılmasıyla; vergide ödeme zorunluluğu içerisinde olan mükelleflerin de bu anlamda biraz daha rahata kavuşması çok önemli. Gün geçtikçe dolaylı vergilerin asgariye çekilmesi, tabii ki arzu edilen noktaya gelmedi ülke olarak. Ama zaman içinde arzu ettiğimiz noktaya gelmesini bekliyoruz. Şu anda dolaylı vergilerde ülkemizin ciddi sıkıntıları var. Verginin adaletli ve tabana yayılmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız