SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamanında Ödenmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:30
A- A+ PAYLAŞ

 Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin ödenmesi adeta işkenceye dönüştürülmüştür” dedi. 

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında ek ders ücreti sorununa temas eden Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin ödenmesi adeta işkenceye dönüştürülmüştür. Ödemelerin gecikmesinin sorumluluğunu birbirlerine atan Milli Eğitim Müdürlüğü, yetkili sendika ve banka yetkilileri yeni bir skandala daha imza atmayı başarmışlardır" dedi.

Baytemur, Mayıs ayı ek ders ücretlerinin, 7 Mayıs günü banka hesaplarına yatırıldığını, paraların Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaynaklanan sorunlar nedeniyle hesaplardan geri çekildiğini ileri sürerek, "Bir sonraki gün 8 Mayıs’da yeniden hesaplara yatmıştır. Çalışanlardan kaynaklanmayan bu sorunun bedelini çalışanlara ödetmeme konusunda duyarlı olduğumuzu, çalışanların parayı önceden kullanmalarından dolayı faiz vb. bir ödemeyle mağdur edilmemeleri gerektiğinin altını çiziyoruz. Ayrıca sorunun Milli Eğitim Müdürlüğ'nden kaynaklandığı, bir türlü zamanında ve sorunsuz ödeme yapamayan Milli Eğitim Müdürü’nün konuyla ilgili doyurucu bir açıklama yapmasını sendika ve çalışanlar olarak bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorunları çözme yerine, çalışanları oyalama, beklenti politikalarıyla manupule etmeyi sendikal amaç edinenlere çalışanların gerekli tepkiyi göstereceğine inandıklarını kaydeden Baytemur, şöyle devam etti:

"Mart ayında ek ders ücretlerinin zamanında ödenmesi aslında sorunun çözümsüz olmadığını, sorunun muhataplarınca ciddiye alınmadığının açık bir göstergesidir. Eğitim Bir Sen bir aylık faydacı ve pansuman çözümle çalışanlarla alay etmektedir. Eğitim-Sen olarak, eğitim emekçilerinin başta ek ders ücretlerinin eşit, adil ve zamanında ödenmesi olmak üzere; tüm özlük, mesleki, ekonomik ve demokratik haklarının kazanılması, korunması ve geliştirilmesi noktasında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir. Öğretmenlerimizin mağduriyetini gören bir yerden tutum almaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız