SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamanla Tamamı Değişecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:57
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zaviye Mahallesi’ndeki asbest boruların değiştiğini ifade ederek, zamanla Malatya genelinde eski boruların tamamının değişeceğini söyledi. İlk etapta Malatya merkez ilçelerin mahallerinde çalışmaların başladığını kaydeden Başkan Çakır, “Zaviye Mahallesi’nde içmesuyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına başladık. Zaviye Mahallemiz için 3.000 metrelik bir çalışma yapacağız. Yaklaşık 1.000.000 TL’ye mal olacak olan bu çalışmamız için 300’lük çelik boru, 400’lük çelik boru, 700’lük çelik boru, 100’lük duktil boru, 200’lük duktil boru, 110’luk PVC boru kullanılacak. Ayrıca, 28 adet vana yerleştirme ve 25 adet abone bağlantı çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte halkımız daha temiz su içme imkanı bulmuş olacak” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Zaviye Mahallesi’nde devam eden içmesuyu şebeke hattı döşeme çalışmasını yerinde inceledi. Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj hattı döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Şehrimizde asbest boruların değişimine başladık. Zaviye’de yaklaşık 1000 metre 700’lük asbest borumuz vardı. 30 bin abonemizin kullandığı ana hattı değiştiriyoruz. Havaların yağışlı olduğu dönemlerde asbest borular ciddi sıkıntılara neden oluyordu. Yol güzergahında olduğu için ağır araçlarda zarar veriyordu. Arızaların önüne geçmek ve daha sağlıklı borulardan su içmek için çalışmaları başlattık. Değişen asbest borulardan en büyüklerinden bir tanesini burada yapıyoruz. Yaklaşık 3000 metrelik bir hat yeniden yapılıyor. Bu hatların büyük bir kısmı çelik olacak. Bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Malatya’nın geleceği için çalışıyoruz. Mahalle halkımıza hayırlı olsun” dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız