SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamlar Geri Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında yapılan zamlar protesto edilip, geri alınması istendi. 

Soykan meydanında, Malatya Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Malatya Dönem Sözcüsü Feyzullah Kaya yaptı. CHP ve diğer bazı parti yöneticilerinin de destek verdiği basın açıklamasında, hükümet aleyhine sloganlar da atıldı. Basın açıklamasını okuyan KESK Malatya Dönem Sözcüsü Feyzullah Kaya, son bir yılda doğal gaza yüzde 28, elektriğe yüzde 25, otobüs taşımacılığına yüzde 16, emlak vergilerine yüzde 18, harç ve idari para cezalarına yüzde 8 zam yapıldığını ifade ederek, “KESK -AR tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk raporuna göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı Aralık ayında bin 119 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 537 TL’dir. Buna rağmen, asgari ücretliye yüzde 3,5, memura ise yüzde 3 zam yapılmasının yorumunu siz değerli halkımıza bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya Belediyesi’nin bilet fiyatını 1.75 TL’ye çıkarılmasını da eleştiren Kaya, zammın geri alınmasını beklediklerini aktardı.

Malatya’da geçen yıl bir kilo yaş kayısının 20 kuruşa, kuru kayısının ise 2,5 TL’ye satıldığını söyleyen Kaya, kayısı üreticilerinin ise perişan olduğunu belirtti. Kaya, “Adaletsizliğe, haksızlığa, işsizliğe, pahalılık ve yoksulluğa karşı sesimizi yükselteceğiz” diyerek, insanca yaşam için ülke kaynaklarının halkın yararına kullanıldığı, eşit ve adil bir ülke için , sesimizi daha fazla yükseltmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız