SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zamlar Geri Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:00
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, bazı ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte parti binasında basın açıklaması yapıp, son zamları değerlendirdi.

"Yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AKP’nin maskesi düşmüştür. İktidarın, olumlu küresel iklimin kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve başta on yılda yedi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak işi idare ettiği ortaya çıkmıştır" diyen CHP İl Başkanı Enver Kiraz şöyle konuştu: 

"Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır. Hükümet, hesabı kitabı tutturamayıp 2013 bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Başbakan da zam talimatını verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kesmiştir. Önce akaryakıt, içki, araba ve tapu harçlarına zam yapılmış, daha sonra da nisan ayında sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 8 oranında insafsızca zam yapılan doğalgaz ve elektriğe bir kez daha bu günden geçerli olarak yüzde 10’a varan zamlar yapılmıştır. Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı açıkça görülmektedir. Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AKP, son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur. Artık dünyada en pahalı benzini biz tüketiyoruz. Fakat Başbakan kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış. Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır. Son zamlar ülkede 26 milyon kişinin eskiyen kıyafetinin yerine yenisini alamadığı, 42 milyon kişinin borç altında ezildiği, 49 milyon insanın ay sonunu ucu ucuna getirdiği, 61 milyon kişinin konut masraflarından şikayet ettiği ülkemizde, vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir. Son dönemde ekonominin yavaşlaması nedeniyle zorlanan inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceklerdir. Bu sektörler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır, işsizlik artacaktır. Zaten Malatya’da 2002 yılında 10 bin olan işsiz sayısı şu an 27 binlere ulaşmıştır. Bu rakam işsizliğin çok hızla arttığının en önemli kanıtıdır. AKP’nin yanlış yönet halka ödet yaklaşımının faturası, her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır."

Bu arada, bir basın mensubunun CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in Malatya ziyaretinde, "Eski kalelerimizi geri alacağız" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, Kiraz şöyle dedi:

"Sanırım Malatya büyükşehir olacak. Büyükşehir ve eski belediyelerimiz Akçadağ ile Yazıhan başta olmak üzere, birçok belediyeyi almak için çaba göstereceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız