SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zamları Eleştirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:18
Zamları Eleştirdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, yapılan zamları eleştirerek, "Rakamlar gösteriyor ki ülkemizde insanlar borçlu, şirketler borçlu, holdingler borçlu, devlet borçludur. " dedi. 
 
Asiltürk yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi; 
 
"Kasım 2002 de iktidar olan AKP hükümeti geçen yaklaşık 10 yıllık zamanda ülkeyi çok iyi yönettiklerini her zaman söylemekte ancak o günkü ülkenin durumu ile bu gününü değerlendirmek gerekmektedir. Elbette bu geçen süreçte birçok şeyler yapıldı ancak yapılanların nasıl yapıldığını da bilmek gerekmektedir.
 
Bu ülkenin 2002 yılında 232,8 milyar dolar olan borç yükü 2011 yılı sonu itibarı ile ekonomi bakanının açılması ile 537,8 milyar dolara çıkmıştır. Yapılan borç miktarı 305,6 milyar dolardır. Yine bu ülkede vatandaşın bankalara Konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri toplamı vatandaşının 2002 yılında 6,6 milyar iken 2011 Temmuz ayı itibarı ile 158,5 milyar dolara çıkmış (24 kat artmıştır) yine vatandaşın 2011 Temmuz ayı itibarı ile 51,4 milyar kredi kartı borcu vardır. Yetkililerce cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı dedikleri ihracat ile ithalat farkı yani dış ticaret 2002 yılında 15 miyar dolarken 2011 yılında 105,9 milyar dolar olarak rekor kırmıştır. Yine bu ülkenin 2002 yılında cari açığı 626 milyon dolar iken 2011 yılında 77,089 miyar dolar olmuştur tam (123) kat artmıştır.
 
Ülkemizin Tüik, Merkez bankası ve Hazine kayıtlarına göre alınan bu sonuçlar ortada iken hükümet durmak yok zamma devam diyerek 2012 yılı nisan ayına geldiği halde memur zamları belirlenmemiş, emekli intibak yasası ile uyutularak kanuni hakkı olan %6,8 enflasyon farkında kalmış çiftçi elindeki ürününü satamaz durumda iken. Daha 6 ay önce Ekim 2011 başında;
 
Doğalgaza %14 zam yapılmıştı. Zam yapılmıştır gerekçe ise petrolde hammadde artışı, döviz fiyatlarının artışı, bununla birlikte son altı ayda toplamda Zam yapılmıştır bu gün itibarı ile de Doğalgaza %15 yeni zam yapılacağı ifade edilmektedir.
 
Yine bu ülkede 2002 yılı sonunda Benzin 1,69 tl iken 4,79 tl olmuş (%283,4), Motorin 1,34 tl iken 4.03 tl olmuş (%300,7), 12 kg. mutfak tüpü 22 tl iken 75 tl olmuş (%340) Bu rakamlar gösteriyor ki ülkemizde insanlar borçlu, şirketler borçlu, holdingler borçlu, devlet borçludur. Aralık ayı itibarı ile açlık sınırı 1.026 tl asgari ücret ise 701 tl yoksulluk sınırı da 2,638 tl dir.
 
Son zamlar memurumuzu, emeklimizi, çiftçimizi bir avuç azınlık dışındaki tüm insanlarımızı daha da borçlu duruma düşürecektir. Son zamlara gösterilen gerekçeler inandırıcı değildir. Çünkü bu ürünlerin fiyatları içerisinde yaklaşık %60 vergi vardır. Hükümet bu vergilerin oranını düşürerek bu zamları yapmaya bilirdi. Bu hükümette diğer hükumetler gibi borçla, zamla, vergiyle, faizle yönetmekte neticede insanlarımıza zulüm oluyor. Çare Milli Görüş zihniyeti havuz sistemi üretim ekonomisine geçmekle insanımı refah ve saadete ulaştırıp yaşanılabilir bir ülkeye kavuşacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız