SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zamlı Tarife Başladı

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere şehiriçi ulaşım ücretlerine yaklaşık yüzde 25-30 oranında zam yapıldı.. Yapılan açıklamada akaryakıt fiyatları, enflasyon, dövizdeki artışa bağlı olarak malzeme ve yedek parça maliyetlerindeki artış nedeniyle ulaşım ücretlerdeki artışın zorunluluktan kaynaklandığı belirtildi.
Konu ile ilgili olarak belediyenin açıklaması şöyle:
 
"2011 yılı başlarında kırsal motorinin yasaklanıp, Euro Dizel yakıta geçilmesi, yakıt maliyetlerinde önemli bir artışa sebebiyet vermiştir. Ulaşım hizmetlerinin en büyük gideri olan yakıtın yanı sıra diğer yan maliyetlerdeki artış da ulaşım fiyatlarındaki artışı zorunlu hale getirmiştir.
 
Şehir içi ulaşım hizmetlerini yürüten MOTAŞ tarafından 2011 yılı ortalarında fiyat artışı talep edilmiş, ancak Belediyemiz tarafından bu artış uygun görülmemiştir. Başta civar iller olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde ulaşım hizmetlerine 2011 yılı ortalarında artış yapılırken ilimizde ise yapılmamıştır. 
 
Filosuna 49 yeni otobüs kazandıran ve hemşerilerimize kaliteli ve konforlu seyahat imkanı sunan MOTAŞ şirketinin mali dengesinin bozulmaması için 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulanacak olan bu artış zorunlu hale gelmiştir.
 
1 Ocak 2012’de geçerli olacak yeni bilet fiyatları şöyle:
- Akıllı Bilet (2, 4, 6 ve 10 binişlik biletlerin tek biniş ücreti) ve tam biniş ücreti 1.50 lira,
- Öğrenci biniş ücreti 1.00 lira,
- Vize işlemlerinin başlaması ile birlikte öğretmen kartı biniş ücreti ise 1.20 lira"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız