SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zamlı Uygulama Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:21
Zamlı Uygulama Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde, otobüslerde akıllı bilet zammı uygulamasına bugünden itibaren başlandı. 

Malatya Otobüs Taşıma A.Ş. (MOTAŞ), 2013 yılı için fiyat tarifelerinde güncelleme yaparken, akıllı kart kullanan vatandaşlar 2013 yılında fiyat artışından etkilenmedi. Akıllı bilet kullanan vatandaşlar ise 2013 yılında şehir içi ulaşımda zamlı fiyattan otobüslere binmeye başladı.

MOTAŞ’dan alınan bilgiye göre, 2013 yılında Akıllı Malatya Kartları ile yapılan sivil, indirimli ve öğrenci kartları ile yapılan binişlerin fiyat tarifeleri değişmedi. Akıllı bilet fiyatları ise değiştirildi. Kullanılmakta olan akıllı bilet ücreti iki binişlik 3,50 TL, dört binişlik 7 TL, altı binişlik 10,50 TL ve 10 binişlik ise 16,00 TL oldu.

Bu arada, emekli kartlarındaki senelik uygulama değiştirildi. 1 Ocak 2013 yılından itibaren emeklilere verilen kartlara dolum yapılacak ve her biniş 0,70 TL'den ücretlendiriliyor.

Ayrıca kullanıcı hatasından kaynaklanan kart arızalarında veya kayıp durumlarında 20 TL ücret alınmaya başlandı.

Engelli vatandaşlara MOTAŞ tarafından verilmiş olan kartların kullanımı da sona erdi. Ancak, engelli vatandaşlar Başbakanlık tarafından verilmiş olan engelli kimlikleri ile ücretsiz olarak yolculuk yapabilecekler. Yine engelli vatandaşlara refakat edenlere verilen refakatçi kartı uygulamasına devam edildiği bildirilip, refakatçi kartlarının MOTAŞ tarafından verildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız