SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zanlılara Özel Muayene

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki sağlık kuruluşlarında medikal malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan doktor, memur ve medikal firma yetkilileri, adli rapor için diğer olaylarda şüphelilerin getirildiği acil servis yerine hastanenin başka noktalarında muayene ediliyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan soruşturma çerçevesinde "ihaleye Fesat Karıştırmak, rüşvet alıp rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak" suçları kapsamında 12'si doktor, 8'i hastanelerde çalışan memur ve 14'ü de medikal firma yetkilisi olmak üzere toplam 34 kişi gözaltında tutuluyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından tutulan şüpheliler, doktor muayenesi için hastaneye çevik kuvvet polisine ait otobüsle getirilip götürülürken, diğer adli olaylarda olduğu gibi hastanenin acil servisine getirilmek yerine bu kez hastanenin kadın doğum servisinin yanındaki boş bir odaya konularak doktor muayenesinden geçirildi.

Polis, daha sonra şüphelileri etraflarına etten duvar örerek otobüse bindirdi. Şahıslar, dün de polis otobüsünde doktor muayenesinden geçirilmişti.

Bu arada, soruşturma kapsamındaki deliller arasında, uzun bir süreden beri yürütülen teknik takip dokümanlarının da bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin polis tarafından uzun bir süreden beri takip edildiği belirtildi.

Öte yandan, şahısların adliyeye 27 Mart Perşembe günü ya da 28 Mart Cuma günü çıkartılabilecekleri belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız