SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zarardan İhracata..

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da zarar eden kuruluş Malatya Orman Ürünleri Mobilya A.Ş'nin (MORMAŞ) kar eder hale geldiği ve yurt dışına ihracatın dahi gerçekleştirildiği bildirildi. 
 
MORMAŞ. A.Ş Genel Müdürü Şaban Algül, bu yıl 10 milyon TL'lik ciro gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "İl Özel İdaresi, Battalgazi Belediyesi ve 364 vatandaşın ortak oladuğu MORMAŞ. A.Ş, bir evi veya işyerini baştan aşağı donatıyor" dedi. 
 
Müşterilere, 'tekstilinizi ve züccaciyenizi alıp gelin, evin diğer ahşaplarını biz yapıyoruz' dediklerini vurgulayan Şaban Algül, ofis mobilyasından eğitim araçlarına, bahçe mobilyasından iç ve dış dekorasyona kadar birçok alanda üretim yaptıklarını ifade etti. Kuzey Irak ve Türkmenistan'a 510 bin dolarlık ihracat yapıldığı da belirtildi. 
 
2011 yılında sağladıkları 7,5 milyon TL geliri 2012 yılında 10 milyon TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Algül, Elazığ'da 720 dairelik TOKİ konutlarının işini yaptıklarını, Doğu ve Güneydoğu illerine iş yaptıkları gibi, yurt dışında da iş aldıklarını vurguladı. 
 
"Siz hayal edin birlikte tasarlayıp üretilim", "Ahşabı sanata dönüştürüyoruz", "Üreten ve sevebilen insan mutludur" sloganları ile yola çıkıp, zarar eden MORMAŞ. A.Ş'yi kar eder duruma getirdiklerini vurgulayan Şaban Algül, işleri bilgisayarlı makinalarla yaptıklarını kaydetti. 
 
Zarar eden kuruluş MORMAŞ. A.Ş'de 9 kişi ile başladıkları işçi sayısını bugün 69'a çıkardıklarını belirten Algül, 6 bin TL olan sermayelerini de 1 milyon 200 bin TL'ye yükselttiklmerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız