SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zata Mahsus' İşler mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:40:06
'Zata Mahsus' İşler mi?
A- A+ PAYLAŞ

Yapım çalışmaları süren Malatya- Sivas Karayolu'ndaki "duble yol" çalışması sırasında hazırlanan projeye uyulmadığı, proje doğrultusunda daha önce kot ayarlaması yapılan yolun bir bölümünün, AKP'li bir belde belediye başkanına ait akaryakıt istasyonunun giriş çıkışlarına engel oluşturunca yeniden doldurulduğu ve böylece proje dışına çıkıldığı öne sürülüyor.

Polis Meslek Yüksek Okulu Kavşağı- Tohma Köprüsü arasında sürdürülen çalışmalar sırasında, bu bölgede güzergahın kotunun düşürüldüğü, ancak daha sonra bundan olumsuz etkilenen akaryakıt istasyonu sahibinin girişimleri sonucu, düşürülen güzergahın yeniden toprakla doldurularak yolun kotunun eski hale getirildiğini, bunun ek maliyet de yarattığı öne sürüldü. 

Yapımı süren 1. Etap Malatya –Sivas karayolu güzergahının projeye göre büyük bir bölümünün düz ve engebesiz olduğunu belirten teknik uzmanlar, “Yapımı tamamlanan 4.5 Km’lik güzergah, zaman zaman can ve mal emniyeti bakımından tehlike yaratacak inişler ve çıkışlara sahipti. Ancak yapılan kot ayarlaması yeniden değiştirildi. Duble yolun mantığında böyle bir şey yok ve bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Önce kazıyor sonra da dolduruyor. Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Acaba siyasilerin baskısı nedeniyle mi bu 'pahalı' komediler yaşanıyor?” diyerek güzergahın yapımının  bu haliyle tamamlanması halinde değişen bir şeylerin olmayacağını ifade ettiler. 

Karayolları ilgilileri ise “Bahsettiğiniz güzergahta kuzey çevre yolu bağlantısı bulunuyor. Düzenlemeler o nedenle yapıldı. Karayollarının projesinin değişmesi mümkün değil” savunması yaparken, yol kotunun önce neden düşürüldüğü konusunda bir açıklama yapmadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız