SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zaten Bir Taahhüdü Var"

A- A+ PAYLAŞ

İçindeki kayısı ağaçları polis eşliğinde kestirilen ve okul yapımına hazır hale getirilen Uçbağlar Mahallesi’ndeki arsaya yaptırılacak inşaatın temeli atıldıktan sonra aradan geçen üç ayda bir çivi dahi çakılmamasının nedeni ortaya çıktı.

İşadamı Nurettin Uğur’un okul inşaatına başlamak için malzeme arayışına girdiği belirtildi.

İçindeki ağaçların kesiliş biçimine yönelik haber ve eleştiriler karşısında bölgenin ‘Acil okul ihtiyacını’ gerekçe gösteren Valilik, temel atılması sırasında ruhsatsız olduğu ortaya çıkan okul inşaatının üzerinden üç ay geçmesine rağmen neden yapılmadığına ilişkin haberlere sessiz kalmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşadamı Nurettin Uğur’unda sessizliğini koruması üzerine yöneltilen bu yöndeki soruları dün Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yanıtladı.

Nurettin Uğur ile görüştüğünü, okulu yaptıracağını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ‘Kendisiyle görüşmemde okul inşaatı için gerekli demir, tuğla, çimento için ilgili firmalarla görüştüğünü ve sipariş verdiğini söyledi. İnşaat malzemesi satan firma arayışında olduğunu ve bağlantı sağladığını bildirdi. Zaten Malatya’ya böyle bir taahhüdü var. Bunu kamuoyunun önünde deklare etti. Kendisinin Malatya’mıza bu okulu kazandıracağından eminim’ dedi.

 MUSEVİ ORTAĞINDAN AYRILMIŞ

Öte yandan Aralık 2010’da Vali Ulvi Saran’ı Musevi işadamı  İsak Nino Debahar ile birlikte ziyaret ederek okulun yapımı konusundaki protokolü imzalayan işadamı Nurettin Uğur’un bu ortağından ayrıldığı öğrenildi. Musevi ortağı İsak Nino Debahar’ın ‘okul yaptırmaktan vazgeçtiği’ kaydedilirken, Valiliğin daha önce imzaladığı okul protokolünü iptal ettirdiği, Nurettin Uğur ile birlikte yeni bir protokol imzaladıkları belirtildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, temel atımı ile birlikte okul yapım sürecinin başladığın ancak inşaatta geç kalındığını söylerken, Vali Saran’ı ‘okul yaptıracağım, arsa istiyorum’ diye sıkıştırdığı bilinen İşadamı Nurettin Uğur’un ihale şartnamesinde belirtilen zamanda okulu teslim edip etmeyeceği merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız