SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zayıf ya da Kilolu Farketmiyor!

A- A+ PAYLAŞ

 

 

İngiltere'de yapılan bir araştırma, vücut yağının az olmasıyla ilgili IRS1 geninin, kalp ve şeker hastalıkları riskinin artmasıyla bağlantılı olduğunu gösterdi.
 
Bilim adamları 75 binden fazla kişinin genlerini inceleyerek, IRS1 geninin, kandaki kolesterol ve glikoz seviyesinin yüksek olmasına neden olduğunu tespit etti. 
 
Araştırmaya imza atanlardan Ruth Loos, bu genin, iç organları çevreleyen ve tehlikeli olan yağ seviyesinin değil sadece deri altındaki yağ seviyesinin düşük olmasıyla ilişkili olduğunu belirtti. 
 
IRS1 genine sahip olanların vücudunda yağın, deri altında değil diğer bölgelerde biriktiğine, bu durumun da organların işleyişini olumsuz yönde etkileyebileceğine dikkati çeken Loos, ''Hepimiz ince olan, ancak kötü kolesterolü yüksek ve 50 yaşından önce kalp krizi geçiren insanların olduğunu biliyoruz'' ifadesini kullandı. 
 
Araştırma sonuçlarının ince kişilerin, aşırı kilolu ya da obezlerden daha sağlıklı olduğuna ilişkin kanıları değiştirmediğine dikkati çeken Loss, sağlıklı bir kiloya sahip olmanın önemini vurguladı.
 
Sonuçların, bu genin şeker hastalığı ve kalp krizi riskini belirlemede yardımcı olduğunu gösterdiğini belirten bilim adamları, ancak beslenme alışkanlığı, spor, sigara içmemek ve sağlıklı kiloyu korumanın riskleri azaltmada son derece önemli olduğunu ifade ettiler.
 
Araştırma ''Nature Genetics'' dergisinde yayımlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız