SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zayıflamayı İstiyor musunuz?

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:05
Zayıflamayı İstiyor musunuz?
A- A+ PAYLAŞ

Fazla kilo sorunu olan herkes kilo vermek ister. Kilo vermeyi seçmedikçe bu yeterli olmaz. Çünkü “zayıflamak istiyorum” cümlesinde bir eylem yoktur, sadece istersiniz. Oysa kilo vermek ya da vermemek bir seçimin sonucudur.

Bugünkü hayatımıza baktığımızda sahip olduğumuz ya da olmadığımız her şey seçimlerimizin sonucudur. Şimdiye kadar başkalarının etkisinde kalarak bir şeyler yapmış ya da yapmamış olmanız, bundan sonra da böyle olacağını göstermez. Artık büyüdünüz :) Başkalarının aklına ihtiyacınız yok.

Şu an fazla kilonuz varsa ve bundan memnun değilseniz, bu durumu kendinizin yarattığı gerçeğini kabul etmeniz önemli bir adımdır. Gereğinden fazla yemeği seçtiniz, yanlış şeyler yemeyi tercih ettiniz, yeteri kadar hareket etmemeyi seçtiniz. Bunun sonucunda fazla kilolarınız oldu. Yeni seçimler yapmanız size farklı sonuçlar getirecektir. Kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşadığınızı kabul ederseniz, farklı seçimlerin de size farklı sonuçlar getireceğine inanırsınız.

Pasta, çikolata yemek yerine kuru meyve yemeği seçebilirsiniz. Sıkıldığınızda ya da kızdığınızda abur cubur atıştırmak yerine duş almayı, meditasyon yapmayı ya da yürümeyi tercih edebilirsiniz. Çok çeşitli, karışık yemek yerine her öğün tek bir çeşit yemeği seçebilirsiniz. Kilolarınıza kızmak yerine, onlarla barışmayı seçebilirsiniz. Oturmak yerine dans etmeyi ya da yürümeyi seçebilirsiniz. Tepkilerinizi içinize atmak yerine dozunda dışarı akıtabilirsiniz. Başkaları istiyor diye değil, sadece kendiniz istiyorsunuz diye kilo vermeyi seçebilirsiniz.

Gerçekten kilo vermeyi seçtiğinizde kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bugün ağzınıza ne götüreceğinizi, ne kadar götüreceğinizi siz belirleyeceksiniz. Bunun farkına vardığınızda işiniz kolaylaşacaktır.

İsterseniz farkındalık kazanmak için bugün bir deneme yapın. Yemek için elinize ne alırsanız alın kendinize şu soruyu sorun: “Şu an ben bu .... (tatlıyı, kuru meyveyi vb.) yemeği seçiyorum ve yarın, öbür gün bu seçimimin sonuçlarını yaşayacağım, istersem bu seçimimi değiştirerek alacağım sonucu da değiştirebilirim.”

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız