SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zayıflamayla İlgili 20 Yanlış!

A- A+ PAYLAŞ

Fazla kilolardan kalıcı olarak kurtulmak imkansızdır-YANLIŞ

Fazla kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulmak, çok kolay olmasa da, kesinlikle mümkün, sık sık alıp verilen kilolar, kilolardan kurtulmanın imkansızlığının değil, yapılan yanlışların sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Maydanoz suyu zayıflatır -YANLIŞ

Maydanoz, idrar söktürücü etkisi olan bir bitki. Düzenli olarak maydanoz suyu içen kişiler, idrar kaybı nedeniyle kendilerini hafiflemiş hissediyorlar. Tartıdaki rakam da biraz daha az olabiliyor. Ancak bunu yapmanın gerçek kilo kaybına ve yağ yakılmasına hiç bir faydası yok.

Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır - YANLIŞ

Limonun barsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yok.

Saatli olarak, düzenli ve sık yemek yemeli-YANLIŞ

Yemeği saatle değil, vücudunuzdan gelen sinyallere göre yiyin. Eğer kendinizi aç hissediyorsanız mutlaka bir şeyler atıştırın. Bunun mutlaka, donanımlı bir öğün olmasına da gerek yok. 1 bardak ayran, 1 adet meyva, 1 avuç leblebi, yarım paket diyet bisküvi açlığınızı kesmeye yardımcı olabilir. Kendinize acıkmaya karşı her zaman acil bir çıkış yolu bulun.

Az yiyerek kilo probleminden kurtulunabilir-YANLIŞ

Şişmanlığa neden olan gizli bir metabolik hastalığınız varsa, İstediğiniz kadar az yemek yiyin, kalıcı kilo veremezsiniz. Bunun mümkün olması için hayat boyu sürecek bir beslenme sistemini benlmseniz gerekiyor. Bu doğru beslenme sistemi içinde bazı akıllı besinleri bilerek seçmek, şişmanlık dediğimiz hastalıkla başetmede altın kurallardan birisi kabul ediliyor.

Kilo vermek için ilaç kullananlar kolay yolu seçenlerdir - YANLIŞ

Çok ciddi kilo problemi bulunan kişilerde, gerekli testler yapıldıktan sonra, doktor kontrolünde İlaç tedavisi de uygulanabiliyor. İlaç tedavisi, 1997 yılından beri tıbbi tedavinin bir parçası olarak kullanılıyor. Etkileri klinik olarak kanıtlanmış bu ilaçlar doğru kullanıldığı zaman çok yararlı sonuçlar alınması mümkün olabiliyor. Ancak bu ilaçları, gıda takviyeleri ile karıştırmamak gerekiyor.

Bir kez kilo almaya başladınız mı, zayıflayamazsınız - YANLIŞ

Eğer kilo almaya başladığınızda buna neden olan faktör bulunur ve tedavi edilirse, zayıflamanız ve bunu bir ömür boyu korumanız mümkün olabiliyor. Bütün diğer hastalıklarda olduğu gibi şişmanlıkta da erken teşhis çok önemli.

Mucize diyetlerle hızlı kilo vermek mümkün - YANLIŞ

Günümüz tıbbında, şişmanlık hastalığının çözümü için ne yazık ki, mucize bir diyet, mucize bir ilaç ve mucize bir cerrahi yöntem yok. Sağlıklı bir tedavi ve kalıcı kilo kaybı İçin mutlaka biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Fazla kilo estetik bir problemdir-YANLIŞ

Fazla kilo ve şişmanlık muhakkak tedavi edilmesi gereken ciddi bir hastalık olarak kabul edilmeli. Kalıcı olarak fazla kilolardan kurtulmak da mümkün. Öncelikle yapılması gereken, şişmanlıkla birlikte görülen hastalıkların tedavisi ve bununla birlikte kişiye ömür boyu sürecek yeni bir davranış modelinin öğretilmesi olmalı.

Kısa vadede hızla fazla kilolardan kurtulmak mümkündür - YANLIŞ

Bir an önce zayıflamak isteyen insanlar bazen sağlıklarını bozma pahasına akla hayale sığmayacak yöntemleri deneyerek, kısa vadede kilolarını vermek istiyorlar. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılan ve tıbbi olamayan zayıflama takviyeleri veya çok düşük kalorili diyetler ile zayıflasalar bile yaşam tarzlarını değiştirmedikleri için eski kilolarına geri dönerler.

Bazı diyetlerle bölgesel incelme mümkün - YANLIŞ

Herkesin genetik olarak yağ dokusunun fazla olduğu bir bölüm var. Bu doku kimi kişilerde basenlerde, kimisinde göbek çevresinde, kimisinde kollarda olabiliyor. Sadece basen eritmeye veya kol inceltmeye yarayan bir diyet yok. Ancak sağlıklı beslenme ile birleştirilmiş bir egzersiz planı uygulayarak sorunlu bölgeleri nispeten daha iyi inceltmek mümkün olabilir.

KAHVALTI ETMEZSENİZ KİLO VEREMEZSİNİZ - YANLIŞ

Güne iyi ve zengin bir kahvaltıyla başlamak elbette en ideal olanı... Ancak, bazılarının sandığı gibi bunu yapmamak kilo vermenin önünde büyük bir engel olarak durmuyor. Eğer kendinizi aç hissetmiyorsanız, bir adet meyveli yoğurt da iyi bir kahvaltı olabilir unutmayın.

Protein ağırlıklı yemek sağlıklı kilo kaybı sağlar - YANLIŞ

Protein ağırlıklı beslenmede vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcıyor ve zayıflama olabiliyor. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabiliyor, Gut hastalığı gelişebiliyor. Ayrıca proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çekiyor ve bu da kemik erimesine neden oluyor. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak yaşama riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz.

Makarna, pilav,ekmek gibi karbonhidratlar diyetten çıkarılmalıdır-YANLIŞ

İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanıyor. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına geliyor. Vücut da enerji elde edbilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depolarını kullanıyor. Yani sudan kilo veriliyor, şişmanlığın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalıyor. Normal beslenmeye geçildiğinde ise iki kat daha fazla kilo alıyorsunuz.

Spor sırasında vücuda naylon poşet sarmak kilo verdirir - YANLIŞ

Bu yaygın olarak duyulmasına rağmen son derece yanlış bir bilgi. Terlemenize yol açsa da daha fazla kilo vermeniz için size yardımcı olmuyor. Üstelik, doku zedelenmesine yol açmak gibi riskleri var.

Meyve yemekten 2 saat sonra yenmeli yoksa bütü yenilenler yağa dönüşür - YANLIŞ

Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yemek yerine, 1 adet meyve yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olabiliyor. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyve yemek çok daha iyi bir yaklaşım. Yemekle beraber yenen meyvenin yenilenleri yağa dönüştüreceği de yanlış bir bilgi.

Aç kamına spor daha çok kilo kaybettirir - YANLIŞ

Aç karnına spor yapmak çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle, aç karnına asla spor yapmayın. Spor yapmak İçin en İdeal zaman yemeklerden 1.5 - 2 saat sonrası olarak kabul ediliyor

Kilo vermeye yardımcı bitkisel ürünler güvenlidir-YANLIŞ

Her bitkisel ürünü yararlı kabul etmek mümkün olamaz. Vücudun hangi takviyeye ihtiyacı olduğunu bilmeden alınan ve sağlık bakanlığının denetiminden geçmeyen ürünler doğal olsalar bile çok zararlı olabiliyor.

SAUNA GİBİ SICAK ORTAMLARDA TERLEMEK ZAYIFLATIR - YANLIŞ

Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil, sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Hatta kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkili. (Vücut ısı üretmek için daha çok kalori harcıyor)

Yemeğe çorba ile başlayanlar daha az yer • YANLIŞ

Yemeğe çorba ile değil salata, yoğurt ve su ile başlamalısınız. Bir lokma salata, bir lokma yoğurt, bir yudum su için. Salata ve yoğurt bittikten sonra çorbanızı için. Ve çorbanız bittikten sonra ana yemeğe geçin. Ana yemeğiniz bittikten sonra kendinizi doymamış hissediyorsanız, 1 bardak su için ve hala doymamışsanız 1 tane meyve yiyin. Bu şekilde yemek yemek sizi daha uzun süre tok tutar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız