SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zemin Haritası Çıkarılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:48:19
Zemin Haritası Çıkarılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, olası bir deprem durumunda can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için çalışmalar yapıldı. 

1.derece deprem bölgesinde yer alan Malatya’da, binaların sağlam zeminlere yaptırılarak, olası bir deprem felaketinde can ve mal kaybının önüne geçilmesi için Malatya genelinde çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya genelinde sürdürülen 1/25.000 ve 1/50.000 ölçekli harita çalışmaları ile ilçeler bazında sürdürülen 1/5000 ölçekli harita çalışmaları yapılıyor. Sağlam zeminlere güvenli yapıların inşası için de yine Malatya genelinde Jeolojik ve Jeoteknik çalışmalar yürütülüyor. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri ile Arguvan ve Darende ilçelerinde de yürütülen çalışmalar kapsamında şimdi ise Kale ilçesinin zemin durumunu ortaya çıkarılıyor. Kale ilçesinde sürdürülen çalışmalarda 23 adet sondaj, mikrotremör ve sismik etütler yaptırıldı. Öte yandan kazı çalışmaları, diğer ilçelerde de önceden belirlenen program doğrultusunda devam ediyor.

ZEMİN UYGUNLUK HARİTASI VE PLAN REVİZYONU YAPILACAK

Yapılan etütler sonucunda elde edilen numunelerden laboratuar ortamında zemin hakkında bilgiler elde edilirken, bu bilgiler ışığında zemin uygunluk harita çalışmaları yapılacak. Hazırlanan zemin uygunluk haritaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne onaylatıldıktan sonra uygulamaya konulacak.

Büyükşehir Belediyesi, jeolojik etüt raporlarından sonra, Kale İlçesi’nin plan revizyonunun da yapılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız