SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zengibar Güreşleri Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:00
Zengibar Güreşleri Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 62'ncisi düzenlenen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali’nde 300 pehlivan yarıştı. 

Darende Kaymakamlığı, Darende Belediyesi ve Darende Spor Kulübü’nün ortaklaşa organize ettiği festival, Darende Güreş Sahası'nda gerçekleştirildi. Terör olaylarında hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Festivale Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kuluncak Belediye Bakanı Mehmet Boyraz, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ile resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda güreş meraklısı katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Süleyman Eser, “Türkiye'nin dört bir yanından gelen hemşehrilerimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyor, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan çalışanlarımız, eğitim camiası, sporcularımız, emniyet mensupları, basın mensupları ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

Darende Kaymakamı Ali Türk ise, Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali'nin Türkiye’nin önemli spor ve kültür etkinliklerinden biri olduğunu dile getirdi. Ülkenin dört bir yanından Darendeliler başta olmak üzere güreş severlerin festivale katıldığını ifade eden Türk, “Bugünlerde ülkemizin birliğini bozmak isteyen bazı kişi ve zümreler terör faaliyetlerini tırmandırmaktadır. Unutmayalım ki ülkemizin kuruluş felsefesinde bu topraklarda yaşayan hiçbir kimseyi ötekileştirmek ve dışlamak yoktur. Bu nedenlerle bir ve beraber olarak milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkmalıyız" dedi.

İşadamı Hasan Bişgin’in güreş ağası seçildiği festivale 30 başpehlivan, 35 başaltı pehlivan, 90 büyük orta, 120 küçük orta büyük ve 25 küçük orta küçük olmak üzere toplam 300 pehlivan katıldı.

62. Zengibar Karakucak Güreş Festivali müsabakaları sonunda Başpehlivanlığı Erzurum'dan Kenan Gül, ikinciliği Gürcistan'dan Tanık Gıdıselli, üçüncülüğü ise Kubilay Akbaş kazandı. Derece yapanlara çeşitli ödüller verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız