SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zengin Sporu Algısı Yıkıldı"

0
Güncellendi - 2016-08-15 04:03:51
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli sporcu Çağla Büyükakçay'ın Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarıyla temsil ettiğini kaydederek, “2016 Rio Olimpiyatları'na ilk kez katıldık. Bir sonraki olimpiyatta hedefimiz birden fazla sporcuyla gitmek” dedi.

Doğu Ligi Takım Tenis Şampiyonası’nı takip eden Durmuş, Beş yıl önce Doğu Takımlar Ligi'ni oluşturduklarını ve Malatya’da da Doğu Ligi Takım Tenis Şampiyonası’nın beşincisini düzenlediklerini ifade etti.

“ZENGİN SPORU ALGISI YIKILDI”

Tenis sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını ve ‘tenis zengin sporudur’ algısının yıkıldığını kaydeden Durmuş, “Beş yıl önce 10 bin civarında sporcumuz varken şu an yaklaşık 40 bin lisanslı sporcuya sahibiz. Ancak bu sayı yetmez, 200, 300 bini hatta milyonları bulmamız lazım. Halk arasında tenisin "zenginlerin yaptığı spor" gibi yanlış bir algı var. Bu algıyı ortadan kaldırmak adına Anadolu'nun çeşitli kentlerinde organizasyonlar düzenliyoruz. Projemizle üniversite, belediyelerimize gidip 'bize tesisler, kortlar yapın, çocukları biz eğitelim, yetenekli çocuklarımız kortlarda bedava oynasınlar.' dedik. Bugün buralarda artık bedava oynuyoruz. Bu müthiş bir şey, tenise ilgi ve lisanslı sporcu sayısı her geçen gün artıyor. Hedefimiz olimpiyatlar, dünyanın en iyisi olabilecek sporcuları yetiştirmek için tabandan çok sayıda sporcuyla gelmek. Bunun yapmak için de daha çok çalışacağız” diye konuştu.

“ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY GİBİ OLMAK ALTYAPIDAN GEÇİYOR”

Durmuş, en büyük hedeflerinin olimpiyatlarda daha çok sporcuyla Türkiye’yi temsil etmek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Tenis artık olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden sporcuya sahip bir branş. Milli sporcumuz Çağla Büyükakçay Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarıyla temsil etti. Büyükakçay ile gurur duyduk. Ama Çağla ve Çağlaların orada olabilmesi için bizim yıllarca savunduğumuz şeyin, tenisin herkes tarafından her yerde oynanabilir olması lazım. Çağla Büyükakçay gibi olabilmek altyapıdan geçiyor. Türkiye'de yetenekli sporcuların en üst düzeye taşıyabilmek için biraz aşağılardan gelmemiz gerekiyor. 2016 Rio Olimpiyatları'na ilk kez katıldık, bir sonraki olimpiyatta hedefimiz birden fazla sporcuyla gitmek. Federasyonun imkanları doğrultusunda en iyi şartlarda çalışarak nasıl yapabileceğimizi düşündük. Beş yıl önce Doğu Takımlar Ligi'ni oluşturduk. Bu bölgede ulaşımın, iletişimin, tesislerin az olduğu, sporcuların hiç olmadığı illerde böyle bir projeyle adım adım sporcu sayısını artırıp her bölgeye yayıldık. Doğu Ligi'ne 5 yıl önce başladık. Sayı çok azdı ancak bu yıl Malatya'da 5. düzenlediğimiz şampiyonada 350 civarında sporcuyla buradayız.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    büyük bir organizasyon var ortada spor müdürü yok organizasyon yapamıyorsun bari yapılanlara katıl
    0
    0
    Yanıtla