SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zenginlerin Başbakanı..'

A- A+ PAYLAŞ

SP İl Başkanı Asiltürk, Başbakan Erdoğan'ın hafta sonunda yaptığı Malatya gezisiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Malatya halkının Erdoğan'dan müjde beklediğini, ancak alamadığını söyleyen Asiltürk, "Evet, Bir hafta sonu cumartesi günü Malatya’mızdan bir başbakan geçti!? Hepsi bu. Bunun dışındakiler lafı güzaftır." dedi.

Asiltürk şunları söyledi:

"14 Kasım cumartesi günü Sayın Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN İlimize geldi. Saadet Partisi olarak başbakana ilimizin sorunları ve açılışını yapacağı Malatya park alışveriş merkezinin durumunu belirten konuları bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurmuştuk. Sayın başbakan demokratik açılımın ilk olarak Malatya’dan başladığını söylüyor. Oysa 12 Kasım tarihinde Meclis görüşmeleri 13 Kasım’a ertelenmeseydi, sayın başbakan 13 Kasımda Adıyaman’da olacaktı. Oradan da Malatya’ya gelecekti. Yani ilk tercihi Malatya değil, Adıyaman olacaktı. Meclis programının değişmesi neticesi ilimize gelmişlerdir.

Evet, Malatya halkı müjde bekliyordu, işsizler iş için, kayısı için, kuzey çevre yolu için, hastaneler için. Kış geldi evinde odunu, kömürü, yiyeceği olmayan fakir fukara için ne oldu? Kayısıyı valiye havale etti, 640 yataklı (800 kişi kapasiteli) ihalesi Toki tarafından yapılması planlanan hastane için halen 850 yataklı diye söylenmekte, özelleşecek olan şeker fabrikası ise hiç konu bile edilmemiştir. Meydanlarda, televizyon ekranlarında konuştuğunda farklı bir başbakan, Ramazan’da bir fakirin evinde farklı bir başbakan, Malatya’mızda ki açılışta ise farklı bir başbakan olduğunu açıkça göstermiştir. Sayın başbakan 32 kişiden oluşan Malatya girişim gurubunun, yani zenginlerin başbakanı olduğunu açılış konuşmasında yaptığı girişim gurubu reklamı ile ortaya koymuştur. Sayın başbakan yalnızca Malatya Park iş merkezinin (mahkemelik olduğu halde açılışını yapmakla kalmayıp daha temeli bile atılmamış olan özel hastane, 5 yıldızlı otel ve 200 lüks konutun yapılacağını ifade etti. Oysa biz bekliyorduk ki, sayın başbakan halka işsizlikle ilgili, kayısı ile ilgili, kuzey çevre yolu ili ilgili, ekonomi ile alakalı müjdeler versin.

Demokratik açılım konusunda da yaptığı konuşmada tek konusu muhalefetti. Evet, AKP hükümeti eskiden olduğu gibi ülkenin en önemli meselesinde bile gerilim ve çatışma politikası güderek işi geçiştiriyor. Meclis konuşmalarında AKP gurubu adına konuşanlar ve başbakan açılımın muhtevası hakkında açılımla ilgili bir cümle dahi konuşmadılar.

Muhalefetin zaten bu konuda bir önerisi yok. Hükümetin altı aydır kamuoyunun gündemine getirdiği açılım konusunda samimi olmadığı, bunu bir seçim malzemesi yapacağı yapılan konuşmalardan da anlaşılıyor. Altı aydır konuşulan açılım hususunda herhangi bir netlik söz konusu değildir. Ama akp yöneticileri ve hükümet yetkilileri sanki bir şeyler yapıyorlarmış gibi bu hususlarda hamaset yapmaktan geri durmuyorlar. Hükümet bu ülkede yeni iktidar olmuş gibi davranıyor. Oysa 7 yıldır ülkeyi yönettiklerini bilmiyorlar mı? Şehit kanının dökülmesini kimse istemez.

7 yıldır bu can alıcı konuda ne yaptılar ve soruyoruz şimdiye kadar neredeydiniz?

Evet, Bir hafta sonu cumartesi günü Malatya’mızdan bir başbakan geçti!? Hepsi bu. Bunun dışındakiler lafı güzaftır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız