SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zenginleşenlere Bakın'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:55
'Zenginleşenlere Bakın'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, çiftçinin zor dönemden geçtiğini öne sürerek, “Ekonomi ve çiftçinin durumu ortada. Belki de hiç yaşamadığınız günleri yaşıyorsunuz” dedi. 

Ağbaba, Doğanşehir İlçesi ve ilçeye bağlı Sürgü, Erkenek ve Kurucuova beldeleri ile Topraktepe, Savaklı, Mızgı, Fındık, Çavuşlu, Çığlık ve Kelhalil köylerini ziyaret etti. 

Ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba, “Don olayını mecliste gündeme getirdik. Biz “don oldu” diyoruz ama bizim milletvekillerimiz buna karşı çıkıyorlar. Her seçimde Malatya maalesef AKP’ye oy veriyor. Hiçbir memleket, hiçbir ülke yok ki, böyle bir şey olsun. Hükümet 5 yıldır “Türkiye zenginleşti, milli gelirimiz 10 kat arttı” diyor. Doğanşehir’de milli geliri 10 kat artan kimse var mı? Ekonomi ve çiftçinin durumu ortada. Belki de hiç yaşamadığınız günleri yaşıyorsunuz. 6 bin TL’ye aldığınız hayvanı 2 bin 500-3 bin TL’ye satıyorsunuz. Öyle mi? Kayısısı öyle, elması öyle. Fasulye mi para ediyor? Tütün mü para ediyor? Mazotu, gübresi, yemi artıyor. Ama ürettiğiniz ürün para etmiyor. Peki, siz zenginleşmiyorsanız, kim zenginleşiyor? 10 kat zenginleşen var mı burada? Başbakan, “10 kat zenginleştik” diyor. Ya Başbakan doğruları söylemiyor ya da kusura bakmayın siz doğruları söylemiyorsunuz. Var mı zenginleşen? Yok. O zaman birileri zenginleşti. Kim zenginleşti? AKP’nin yandaş grubu zenginleşti. 10 kat değil 100 kat zenginleşti. Malatya’da ve Türkiye’de zenginleşenlere bakın” görüşünü savundu. 

Malatya'nın sorunlarını mecliste her zaman gündeme getirdiğini ifade eden Ağbaba, “Bazı milletvekillerinin görevi de, özellikle birisinin görevi benim söylediklerini eleştirmek. Ben diyorum ki, “AKP Malatya’ya yol yapmadı. Çevre yolumuz yok.” Doğanşehir’in halini görüyorsunuz. 2002’den bu yana Doğanşehir’e ne yapıldı? 10 yıldır ne yapıldı? Şimdi bunları söylüyoruz. AKP’li milletvekilinin birisi bana muhalefet ediyor. Daha ses tonunu mecliste duyan yok? Kalkıp Malatya ile ilgili önerisi olan bir kimse yok. Görevi beni eleştirmek. Bana niye oy verdiniz? Dertlerinizi, sorunlarınızı meclis kürsüsünde söyleyeyim diye oy verdiniz. Bunları söyleyeceğiz ve söylemeye de devam edeceğiz. Birileri ne kadar eleştirirse eleştirsin. Bunlar haksız. Malatya ile ilgili biz çözüm önerisi yok. Sen Malatya’nın oyunu almışsın. Ben Malatya’nın oyunu almışım. Malatya’nın sorunlarını, meselelerini TBMM’de gündeme getirmezsem Malatya’ya ve oyuma ihanet etmiş olurum. O da öyle. Bazıları oyuna ihanet ediyor. Bazıları kendi aldığı oya ihanet ediyor” iddiasında bulundu.

Ağbaba, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara da değinerek, “Taksim’de bazı olaylar yaşandı. Partimin vermiş olduğu görev nedeniyle bende ilk gün Taksim’deydim ve 3 günde orada kaldım. İzlediğiniz o anlı şanlı kanalların hiçbiri haber yaptı mı? Yapmadılar. Çünkü hepsini bağlamış. Onları 100 kat zenginleştirmiş, ipini eline almış konuşturmuyor. “Bunlar çapulcu” diyor. Ben gittim gördüm, bunların hiçbiri çapulcu değil. Bunların hepsi ilk kez eyleme gelen CHP’ye, MHP’ye hatta AKP’ye ve BDP’ye oy veren insanlar. Bunların tek amacı var; “Bizim her şeyimize karışma, yatak odamıza girip kaç çocuk yapacağımıza karışma, çocuğumuzu nasıl besleyeceğimize karışma, okuyacağım yazara karışma, hangi gazeteyi okuyacağıma karar verme, dizi filme karışma, filme karışma, evime karışma” diyor. Artık “yeter” diyorlar. Ben orada çapulcu görmedim. Herkes barış içerisinde, kimseye karışmadan eylemlerini yapıyor” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız