SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zenginliğin Mirasçısıyız'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki Malatyalı Ermenilerden oluşan heyeti kabul eden Vali Ulvi Saran, "Var olan değerleri, sahip olduğumuz eserleri gözümüz gibi korumalı, geliştirmeli, muhafaza etmeliyiz" dedi.

İstanbul'da bulunan Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği (MalatyaHAY) Başkanı Harut Kurumlu ve beraberindeki heyet, Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Vali Saran, "Ağırlıklı olarak İstanbul'da ikamet eden hemşerilerimizin bize yapmış olduğu ziyaret son derece memnuniyet vesilesi oldu" dedi.

Anadolu toprakların çok sayıda din ve ırka ev sahipliği yaptığını ve böyle bir geçmişe sahip olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Saran, "Hemşerilerimizin Malatya'da sahip oldukları ve varlığını sürdüren eserler var. Burada kiliselerimiz ve camilerimiz ve daha bir çok eserlerimiz var. Milattan Öncesine dayanan önemli medeniyet eserlerine
sahibiz. Farklı din ve farklı kültürlerin yaşaması, izlerler bırakması bir zenginliktir. Biz bu zenginliğin mirasçısıyız. Var olan değerleri, sahip olduğumuz eserleri gözümüz gibi korumalı, geliştirmeli, muhafaza etmeliyiz" dedi.

Saran şöyle konuştu, "Malatya'da bugüne kadar tarihi eser varsa, cami olsun, kilise olsun, bunları büyük bir proje kapsamında restore projelerini tamamlamaya ve en kısa sürede ihya etmeye çalışıyoruz. Taşhoron ve Venk Kiliselerinin restorasyon projeleri tamamlanmak üzere. Kültürel amaçlı bir şekilde kullanır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Memleket için iyi bir çalışma olur diye düşünüyoruz."

MalatyaHAY Genel Sekreteri Hosraf Köletavitoğlu, "Malatya civarında 27 kilise ve manastırımız varmış, bir zaman içerisinde. Bunlardan Venk Kilisesi diye tabir ettiğimiz kilise, aslında çok büyük bir manastırdır" dedi.

Köletavitoğlu, Malatya'daki Ermeni eserler ile ilgili olarak hazırladıkları bir dosyayı ve fotoğrafları Vali Saran'a verdi. Köletavitoğlu, Türkiye'de yeni bir dönemin kendileri için başladığını kabul etmediklerini, var olan kıvılcımın sadece ateşlendiğini söyledi.

Bu arada MalatyaHAY Derneği yöneticileri, Cumartesi günü saat 10.00'da Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız