SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zenginlik Doğru Anlaşılmıyor'

A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şubesi'nin "Dost Meclisi" toplantılarının sonuncusuna İÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sancaklı konuk oldu.

MÜSİAD'ın konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD Malatya şubesi tarafından gerçekleştirilen Dost Meclisi’ne bu hafta, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Saffet Sancaklı konuk oldu.

Aşure ikramıyla başlayan Dost Meclisine; İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, işadamları ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Fakirlik ve Zenginlik Kavramları konusunda İslamın bakış açısını ele alan Prof. Dr Saffet Sancaklı, Zenginlik ve Fakirlik olgusunun doğru anlaşılması gerektiğini, islamın insanlara hayatını idame ettirmesi için sıkça çalışmasının gerektiğinin emredildiğini, zenginliğin dinimiz tarafından yasaklanmadığı ve aksine teşvik edildiğini belirtti.

Sancaklı Fakirlik ve zenginlik kavramlarını daha iyi anlaşılması için Peygamberimizin hayatının ve yaşamının çok iyi irdelenmesi gerektiğini, yanlış kanaat ve görüşlerden sakınılması gerektiğini dile getirerek, hayatın her alanında birbirinden bağımsız değerlendirilmeyecek Fakirlik ve Zenginlik olgusunun günümüz Müslümanları tarafından yeterince doğru anlaşılmadığını görmekteyiz dedi.

Zenginlik ve fakirliğin insan çabasıyla alakalı olduğunu belirten Sancaklı, sonuçta Müslüman olmayanlarında çalıştığı zaman zengin olabileceğini, bunun ilk şartının çalışmak olduğunu, bu kapsamda Müslüman bir kimsenin çalışarak yaşamını sürdürmesi ve sorumlu olduğu ailesini geçindirmekle ve başkasına muhtaç etmemekle yükümlü olduğunun altını çizdi.

Dost Meclisi soru cevap kısmıyla sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız