SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zeynel Abidin'de Aşure

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Battalgazi ilçesindeki Zeynel Abididin Türbesi'nde Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure etkinliğine, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan, Müftü Hacı Yusuf Gül, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, CEM Vakfı Malatya şubesi başkan yardımcısı Mehmet Bora, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Aşure etkinliğinde konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kerbela olayından söz edip, Muharrem Ayı'nın önemini anlattı. Türkiye'nin birlik ve beraberlikte geldiği noktanın son zamanlarda daha iyi duruma geldiğine dikkat çeken Başkan Çakır, "Mezhepleri severiz ve saygı duyarız. Ancak mezhepçiliğe taviz vermez ve hoş görü ile yaklaşmayız^" ifadelerini kullandı.

Müftü Hacı Yusuf Gül ise, Muharrem Ayı'nın önemini anlatıp, kerbela olayından söz etti. Müftü Gül, "Farkılıklarımız zenginliğimizdir" diyerek, birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, CEM Vakfı Malatya şubesi başkan yardımcısı Mehmet Bora da konuşmasılarında, birlik ve beraberliğin önemini anlatıp, muharrem Ayı'nın öneminden söz ettiler.

Konuşmalardan sonra yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız