SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zeynel Abidin'de İftar

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:32:39
Zeynel Abidin'de İftar
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, düzenlediği organizasyonla 10 Muharrem Matem İftarı’nda 2 bini aşkın kişiyi biraraya getirdi ve iftar yemeği verdi. Yemekten sonra ise, cem merasimi düzenlendi. 

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı’nda düzenlenen 10 Muharrem Matem İftarı’na Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünver ve 2 bini aşkın kişi katıldı. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan iftar yemeği öncesi sofralarını hazırlayan vatandaşlarla tek tek sohbet ederek, “Allah oruçlarınızı kabul etsin. Oruçlarınız hayırlara vesile olsun” dedi. 

Matem İftarı öncesinde Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünver ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan birer konuşma yaptı. 

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünver, Muharrem ayında bir arada olmanın güzelliğini yaşadıklarını belirterek “Bugün bizim burada toplanmamıza vesile olan Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a, Kaymakamımız Sayın Asalet Karabulut’a Alevi canları biraraya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bugün burada bizimle olan tüm kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Gürkan ‘Muharrem Ayı Kardeşlik Ruhunu Yüceltmemize Vesile Oluyor” 

10 Muharrem Matem İftarı’nda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Muharrem Ayı’nın İslam Tarihi açısından çok önemli bir anlamı olduğuna dikkat çekerek, Muharrek ayının kardeşlik ve dayanışma ruhunu yüceltilmesine vesile olduğunu söyledi. Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan Muharrem Ayı’nda İslam Tarihi’nin büyük acılarından biri olan Kerbela Hadisesi’nin yaşandığını belirterek, “Bugün artık ayrıldığımız noktaları değil, ortak değerlerimizi ortaya çıkarmanın zamanıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Ramazan orucu farz olmadan önce Muharrem ayı orucunu tutuyordu. Ramazan orucu da bizimdir, Muharrem orucu da bizimdir” diye konuştu. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iftar programına katılan herkese teşekkür etti. 

Başkan Selahattin Gürkan’ın bu konuşmasından sonra, 2 bini aşkın kişiye iftar yemeği ve tatlı  dağıtıldı. 

Çok sayıda vatandaş da evlerinde yaptıkları yemekleri getirerek iftara katılanlara ikram etti. 

İftar yemeğinden sonra ise cem merasimi düzenlendi. 

Battalgazi kaymakamı Asalet Karabulut ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan daha sonra Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı’nın yönetim odasında Başkan Erdoğan Ünver ile bir süre görüştü. 

HABER – FOTOĞRAF: Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız