SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zeynel Abidin'de Muharrem İftarı

0
Güncellendi - 2016-10-10 21:28:30
Zeynel Abidin'de Muharrem İftarı
A- A+ PAYLAŞ

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı, Cem Vakfı Malatya Şubesi ve Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Muharrem İftar yemeği verildi.

İftar Yemeğine Malatya Valisi Mustafa Toprak, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, Vakıf ve Dernek Yöneticileri, MHP il Başkanı Mehmet Erdem, STK. Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Toprak, iftar öncesi beraberindekiler ile birlikte Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti ve yetkililerden türbe hakkında bilgi aldı.

Battalgazi ilçesine bulunan Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı binasında düzenlenen iftar yemeğinde okunan iftar duasının ardından katılımcılar oruçlarını açtı.

İftar sonrası Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Ünverdi, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Meşeli ve Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Gürkan katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

Vali Toprak’ da yaptığı konuşmada” Bu matem nedeniyle Allaha olan yakınlaşma adına oruçlarımızı tuttuk. Yakın olduk, karim olduk. Bu güzelliğimizi o zaman Kerbela’da hunharca katledilen 12 İmamızdan sonraki 72 güzel insan ve Hz. Hüseyin’in ruhları tekrar şad olsun.

Bu güzel Zeynel Abidin ocağında, bu Muharrem ayının güzelliği ve sofrası içerisinde bizleri buluşturan başta Zeynel Abidin Vakfı Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizi birlikte cem ettikleri için. Aramızda bulunan tüm canlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün bir acıyı daha yaşıyoruz. Bir matemi burada, bu kutlu ocakta dile getirirken, yasımızı ortaya koyarken, o yastan kendimize, yaşamımıza bir istikamet ayarlarken, maalesef Hakkâri Şemdinli’de 18 tane vatan evladını şehit verdik. Aynen 680 yılında Peygamberimizin o yüce torunu Hz. Ali’mizin oğulları, Hz. Hüseyin’in 72 insanla birlikte hunharca şehit edilmeleri gibi bugünde bu acıyı birlikte maalesef yaşıyoruz. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnsanlığımıza yönelen bu vahşetin bir an önce son bulmasını istiyoruz.

Biz geçmiş tarihimizden, acılarımız ve matemlerimizden ders alsaydık, belki bunlar başımıza gelmezdi. Kerbala’ da istikbal ve siyaset uğruna Yezit’in hunharca, Kerbela’da Küfelilerin de oradaki olumsuzluklarıyla birlikte Hz. Hüseyin’in şahadete ermesi, ta o zamanlardan başlayan o ihanetlerin maalesef bugüne kadar uzandığını gösteriyor.

Biz dersimizi aldık ve geleceğe bununla gidiyoruz. Tüm insanlara sevgimizi ve kardeşliğimizi gönlümüzden ve yüreğimizden bir parça olarak yansıtmaya çalışıyoruz. Dedelerimizin ve kıymetli Battalgazi Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi, biz bugünde bir takım sıkıntıları yaşıyoruz. Demek ki biz mutlaka o geçmişteki, o olumsuz günlerden yüreğimizi yakan, ateş düşüren 680 yılındaki Hz. Hüseyin’imizin şehit edilmesi, 72 kişinin şehit edilmesi olayından anlam çıkaracağız.

Geleceğe de o şekilde yürüyeceğiz. Çünkü öyle anlaşılıyor ki vatanımızın korunması ve bütünlüğü noktasında birliğimizi ve kardeşliğimizi ortadan kaldırmak isteyenler var. Alevi vatandaşlarımızı Sünni’ye, Kürt’ü Türk’e, Çerkez’i, Acem’i birbirine kırdırmak isteyen güçler var. İslamiyet’e yöneltilmeye çalışılan bir takım olumsuzluklar var. Dolayısıyla bizler tüm bu olaylar karşısında birliğimizi ve kardeşliğimizi asla terk etmeyeceğiz. Hepimiz biriz. Bugün burada, Muharrem ayı’ nın bu güzelliğinde, ama o matemi, Hz. Hüseyin efendimize düzenlenen o katliamı gönlümüzü yakmasıyla birlikte, bu yanışın sonrasında da kendimize geliyoruz.

Allah’a ve Allah dostlarına sevgimizi ve saygımızı hep birlikte, milletçe ve özelinde de burada, bu kutlu mekânda ifade ediyoruz. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, kardeş olduğumuz sürece, saflarımızı sık tutup aramıza hiçbir olumsuzluğu almadığımız sürece, ben inanıyorum ki hiçbir problem olmayacaktır.

Hacı Bektaşi Veli efendimiz “Bir olunuz, iri olunuz, diri olunuz” derken, tüm bunları ortaya koymuştur. Kerbela’nın o içimize düşen, yakan duygusunu, gelecekte bir daha olumsuzluk yaşamamak üzere tüm insanlığın bu üç kelimeye dikkat etmesini istemiştir. Bizde biriz, beraberiz, iriyiz ve diriyiz. Bunlardan uzak durmayacağız. Sevgimizi ve kardeşliğimizi asla vicdanımızdan ve zihnimizden çıkarmayacağız. Bu güzel mekânda bir kez daha diyoruz ki, Biz, bizi birbirimize düşürmeye kalkanlara katkıda bulunmayacağız, Onların tuzaklarına düşmeyeceğiz, Güzellikleri ve kardeşliği kalbimizde ve beynimizde cem edeceğiz.

Matemini yaşadığımız o acı günleri anarken Bugün de maalesef gelecekte bizleri vatansız bırakarak ülkemizin bekasını sonlandırmak için bir takım tezgâhlar düzenleniyor. Tıpkı yüz yıl öncesinde olduğu gibi. Mustafa Kemal Atatürk’ün rahmet ve minnetle anıyorum.

O yüz yıl öncesinde, o zamanki zor şartlarda tüm insanlarımızın Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle tüm alanlardan gelen insanlarla bu mübarek vatanı bize hediye ettikleri gibi, bizde emaneten aldığımız bu ülkeyi, asla ve asla Alevi diyerek, Sünni diyerek, Kürt diyerek, Laz diyerek, Çerkez diyerek bizi ayrıştırmak isteyenlerin hesabına çanak tutmayacağız.” dedi.

Bülten

muharrem4

muharrem2

muharrem3

muharrem1

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    ŞUNUN ÖNCELİKLE BİLİNMESİ GEREKİR. ALEVİLERDE İFTAR DİYE BİR KELİME YOKTUR VE KULLANILMAZ. ALEVİLERDE ORUÇ AÇIMI DENİR. ALEVİLER ARAP DİL VE KÜLTÜRÜ YERİNE TÜRK DİL VE KÜLTÜRÜNÜ KULLANIR.
    0
    0
    Yanıtla