SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zeynep'in de Cesedi Bulundu

A- A+ PAYLAŞ

Bingöl'de geçen cuma günü kitap almak üzere evden çıkan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan iki kuzenin cesedine ulaşıldı. Bugün Çapakçur Deresi'nde bulunan Zeynep Varış'ın (soldaki fotoğrafta) cansız bedeni, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Şehir merkezinden Düzağaç bölgesi Saray Mahallesi'nde bulunan evlerine yaya olarak geldikleri düşünülen Zeynep Varış ve Asliye Ayaz'ın Çapakçur Deresi'nden karşıya geçmeye çalışırken suya düştükleri belirtildi.

Cuma günü akşam saatlerinde şehir çöplüğündeki hurdaları toplayan Haşim Akarbulut isimli hurdacının iki kuzeni gördüğünü aileye söylemesinin ardından bölgede arama çalışmaları artırıldı. Yapılan aramalarda Asliye Ayaz'ın cansız bedeni Çapakçur Deresi'nin aktığı Gayt Çayı İçmeler mevkiinde bulunurken, Zeynep Varış ise bugün sabah saatlerinde suya kapıldığı noktadan yaklaşık 1 kilometre aşağıda bulundu. Zeynep Varış'ın cansız bedeni Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin ardından Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopside, Zeynep Varış'ın vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığı belirtildi.

Dün Bingöl-Genç karayolunun 10. kilometresindeki Gayt Çayı İçmeler mevkiinde ölü bulunan Asliye Ayaz'ın cenazesi toprağa verildikten sonra, Saray Mahallesi Saray Camii'nde taziye çadırı kuruldu. Evladının ölümünden dolayı perişan bir hale gelen acılı baba Hakkı Ayaz, ayakta durmakta zorlandı. Kızı ve yeğeninin kaybolmasının ardından akıllarında farklı şüpheler olduğunu belirten baba Hakkı Ayaz, ancak çocuklar bulunduktan sonra bu şüphelerin kalmadığını söyledi. İşsiz ve 8 çocuk babası olan Hakkı Ayaz, "Her yerde çocuklarımızı aradık. Kızlarımızın cenazeleri bulunmadan önce aklımızda değişik şüpheler vardı ancak şu an öyle bir şey kalmadı. Aileleri çocuklarına sahip çıkması için uyarıyorum. Çocukları okula gidip gelirken, çarşıya giderken dikkat etsinler" dedi.

Öte yandan Zeynep ve Asliye isimli kuzenlerin kitap almak üzere evlerinden 5 lira alarak çıktıkları belirtildi. Annesinden para alan Zeynep'in dönüşte yaya olarak dönebileceklerini söylediği bildirildi. Yaya olarak şehir merkezinden Çapakçur Köprüsü'ne kadar yürüdükleri tahmin edilen kuzenlerin, kestirme olması amacıyla dere boyunca ilerledikleri ve evlerinin arkasında bulunan dere suyundan karşıya geçmek isterken suya kapıldıkları düşünülüyor.

Uzmanlar Zeynep Varış'ın düştüğü yerden yaklaşık 1 kilometre, Asliye Ayaz'ın ise 10 kilometre uzağa sürüklenmesini vücut ağırlığına bağladı. Daha küçük olan Asliye Ayaz'ın dere suyu tarafından sürüklenerek Gayt Çayı'na, oradan da bir süre sürüklendikten sonra su kenarına çıkmış olması ihtimali üzerinde duruluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız