SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zeytin Dalı Harekatı.. 42 Hedef İmha Edildi

0
Güncellendi - 2018-01-28 19:37:42
Zeytin Dalı Harekatı.. 42 Hedef İmha Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TSK tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı"nın başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, harekatın, ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği belirtildi.

Harekatın, planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekatıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 42 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 22 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. "

Harekat kapsamında bugün PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden 2 askerin şehit olduğu, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 11 askerin yaralandığı aktarıldı.

Gün içerisinde 53 terörist etkisiz hale getirildi

Açılamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen 2 Özgür Suriye Ordusu mensubunun şehit olduğu, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 4 Özgür Suriye Ordusu mensubunun da yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, gün içerisinde 53 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 447 olmuştur. Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

Terör örgütü PYD/PKK'dan Kilis'e roketli saldırı

Terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi yaralandı.

CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMALARI..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatay'a, Reyhanlı'ya, Kilis'e, Şanlıurfa'ya, Akçakale'ye buralara oradan havan atacaksın ha. Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Bizim şehitlerimizin bedeli öyle ucuz değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de Yuvacık Çarşı Meydanı'nda halka hitap etti.

Bunun bir selamlama konuşması olduğunu belirten Erdoğan, "Bu selamlama konuşmasında da sizlerle bu buluşmamızı anlamlı kılacak bir adımı atmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola çıkarken "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" dediklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ne demiştik? Gideceğiz gündüz gece. Şu anda bu yolculuğumuz devam ediyor. Oradan kardeşimiz şöyle bir ifade kullandı: 'Kefenimizle.' dedi. Eyvallah. Biz bu yola çıkarken ne dedik? 'Kefenimizle beraber bu yoldayız'. Ta ki bu can bu tende oldukça biz Rabb'imizin tayin ettiği ömrü inşallah bu davada tüketmenin gayreti içerisinde olacağız.

Bu nedir, bu? Millete efendilik değildir, bu sadece halkımıza hizmettir. Biz şuna inanıyoruz, 'Hayrun Nas Men Yenfeun Nas.' İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır. Biz bu yolda yolumuza devam ederken önümüze bazen işte bu terör örgütleri çıkacaktır. Bu terör örgütleri yolumuza çıktığı zaman da işte sabah aldığım netice 394 teröristi saf dışı etmişler. Bunu kimler yaptı? Bunu Mehmet'im yaptı, bunu ÖSO'lar yaptı. Hani o, bu CHP'nin kendini bilmez bazı terbiyesizleri var ya hani, o terörist diye ifade ettiği ÖSO'lar var ya. Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken o ÖSO'lar benim Mehmet'imle beraber senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyorlar. 394 sabahtı şimdi kim bilir 400'ün üzerinde."

"Bunların kökünü kazıyacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında bazı vatandaşların "500" demesi üzerine şunları kaydetti:

"Ne 500'ü? Dur bakalım bunların kökünü kazıyacağız. Kökünü kazıyacağız. Siz kalkıp da oradan Hatay'a, Reyhanlı'ya, Kilis'e, Şanlıurfa'ya, Akçakale'ye buralara oradan havan atacaksın ha. Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Bizim şehitlerimizin bedeli öyle ucuz değil. Kökünü kazıyacağız, hem içeride hem dışarıda. Bu yolda yorulmak yok.

Onun için biz ne diyoruz, 'Mehmet'im, sevinin, başlar yüksekte/Ölsek de sevinin eve dönsek de/Sanma bu tekerlek kalır tümsekte/Yarın elbet bizim, elbet bizimdir/Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir.' Öyleyse ben sizleri ne makamınız ne hemşehrim ne şu ne bu bundan dolayı sevmiyorum, beni yaradan Allah sizleri de yarattığı için seviyorum. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia."

Ankara, Kocaeli- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız