SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zifiri Karanlığı Yaşıyorlar"

0
Güncellendi - 2016-01-16 18:23:16
A- A+ PAYLAŞ

  • MATHAP'ı ziyaret eden AKP'li Şahin, bildirici akademisyenlere sert tepki gösterdi ve "Aydın değiller, kökleri köcekleri belli" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bildiri yayımlayan akademisyenleri sert dille eleştirdi. Şahin, "Bunlar hangi aydınlıktan bahsediyorlar, bunlar zifiri karanlığı yaşıyorlar” dedi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Doğu ve Güneydoğu’da sürdürülen terör operasyonlarını hedef alan akademisyenlerin bildirisine tepki gösterdi. Bölgede çukurlar kazılarak eğitimin ve yaşamın engellendiğini belirten Şahin, “Hastanelerde yatan masum insanlar bombalanırken, ambulans ve hasta taşıyan sağlık görevlilerini tehdit edilirken hangi aydınlıktan bahsediyorlar. Bunlar zifiri karanlığı yaşıyorlar” diye konuştu.

Bildiriye imza atan akademisyenleri eleştiren Şahin, “Kesinlikle aydın değiller bunların kökleri köçekleri belli. Hepsi de PKK denen terör örgütünün uşaklığını ve piyonluğunu yapıyorlar. Bana kalsa bir tek evladımı dahi bunlara teslim etmem. Siz bu ülkede kanın akan tarafı görmezden geleceksiniz, bölgeyi kan gölüne çeviren o illet yapıyı yok sayacaksınız, devletin terörle eş değer bir noktada mücadele ettiğini söyleyeceksiniz, bunu akli selim hiçbir kişinin söylemesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Bildiri yayımlayan akademisyenin kendilerine aydın süsü verdiğini ifade eden şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlar akademisyen falan değiller. Bunlar üniversiteye gelmişler ve belli bir makam, mevkii işgal etmişler, kendilerine de aydın süsü vererek sözüm ona tek taraflı bu ülkede barışın sağlanması için devletin yok sayılmasını istiyorlar. Kürt halkının içerisinde mücadele ettiklerini söyleyenlerin yüzde kaçı Kürt onu da görmek lazım. Bunların hiç biri oradaki Kürt halkına benzemiyor, Kürt gibi düşünmüyorlar, Kürt gibi yaşamıyorlar. Önce kalksınlar orada eğitimi engelleyenlere, sağlık hizmetlerini engelleyenlere bir çift söz söylesinler”

Bölgeden gelen şehit haberlerinin bir daha gelmemesini temenni eden Şahin, “İnşallah bir daha son bulması için çok ciddi ve köklü çalışmalar yapılıyor” diye konuştu. Terörün en fazla bölgede tarım ve hayvancığı etkilediğini dile getiren Şahin, “Terör bölgedeki hayvancılığı ve meraların kullanılmasını devre dışı bırakmak istiyor. Bunların hangi milletten olduğunu ben bilmiyorum bir tek bildiğimiz şey Kürt milletinden değiller, İslam milletinden değiller, Türk halkından değiller” şeklinde konuştu.

PKK’nın da Rusya gibi sivilleri hedef aldığını ve mantalite olarak aynı olduğunu ifade eden Şahin, “Bu aşağılık terör örgütünün inşallah biran önce bitmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’e de tepki gösteren Şahin, “Birleşmiş Milletler var ama Doğu ve Güneydoğu ‘da çukur siyaseti yapanlara bakıyorsunuz arka çıkıyorlar. Suriye’de orada mazlum insanlar katlediliyor onlara sesiz kalıyorlar, Filistin’de Yahudi siyonizmi pençeleri altında inim inim inleyen açlıktan ölüme mahkum edilen evlatlarımızı duymazdan ve görmezden geliyorlar” ifadelerine yer verdi.

"SIRT DÖNEREK SİYASET GEÇMİŞTE KALDI.."

Milletvekilliği döneminde her zaman halkla iç içe olduğunu ifade eden Şahin, “Vatandaşa sırtımızı dönerek siyaset yapmanın artık geçmişte kaldığını AK Parti iktidarları ile bire bir yaşadık” ifadelerini kullandı.

Sulamanın olmazsa olmazlardan biri olduğunu kaydeden Milletvekili Şahin, “Sulama olmazsa hayvancılık olmaz, hayvancılık olmazsa yem bitkileri olmaz. Bu nedenle mutlaka su ile toprağı buluşturmanız gerekiyor” diye konuştu. AKP olarak sağlık, eğitim, ulaşım gibi yatırımlardan sonra en büyük yatırımların göletler ve barajlar olduğunu ifade eden Şahin, “Sulama sistemlerimizi artık vahşi sulamadan çıkartarak hem suyun israfının önüne geçeceğiz hem de çiftçimizin toprağını daha da verimli bir şekilde kullanmasını sağlayacağız. Nerede bir damla su var ise arazi yapısı var ise mutlaka oraya bir göletin yapılması için gayret gösterdik. Ben buradan Orman ve Su İşleri Bakanına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Sulama kanallarının bazılarının çok eski olması nedeniyle vasfını yitirdiğini belirten Şahin, bu nedenle kapalı sulama sistemi için planlamaların yapıldığını söyledi. Göletlerin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede kapalı sistem ile sulamanın hayata geçirilmesi için çalışacaklarını kaydeden Şahin “Kısmet olursa Medik Barajından itibaren su kapalı sistemle arazilere ulaşacak. Battalgazi ilçesinde her zaman sorun olarak karşımıza çıkan motopomplarla suyun bir üst kanala basılması olayı da kapalı sulama sistemi ile ortadan kalkacak. Bir aksilik olmasa Medik’ten buraya kapalı sistem ile su gelirse o motopomplara ihtiyaç kalmadan normal cazibe sulama ile artık bahçeler sulanacaktır” diye konuştu.

Şahin son olarak yani faaliyete geçen Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu’na da başarılar dileyerek siyasiler olarak her zaman projelerde destek olacaklarını ifade etti.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder’de AKP öncesinde sivil toplum örgütlerinin genelde belli kesimlere ve amaçlara hizmet ettiğini ifade ederek “Özellikle AK Parti ile başlayan toplumu sahiplenen sivil toplum kuruluşları var veya bundan sonraki süreçte bu tür yöne hizmet eden sivil toplum örgütleri oluştu. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu oluşan sivil toplum örgütleri önceden vatandaş nezdinde kaybedilşmiş güveni sağlayarak toplumumuza hizmet verir” ifadelerini kullandı.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, kendilerini ziyarete gelen Milletvekili Mustafa Şahin’e ve AKPlilere teşekkür ederek ülkelerin vazgeçilmezlerinden birinin tarım ve hayvancılık olduğunu ifade etti. Malatya’da ki tarımla ilgilenen oda ve sivil toplum kuruluşlarının içerisinde yer aldığı platformun yaklaşık 8 aydır kurulduğunu belirten Akın, aynı çatı altında toplanarak Malatya için yapılması gerekenleri masaya yatırdıklarını söyledi. Bundan sonra da Malatya için platform olarak çalışmaları devam ettireceklerini belirten Akın, “Biz Malatya’da tarım ve hayvancılık noktasında hükumetimizin hayvancılık ve tarıma desteklerini görüyoruz ve önemsiyoruz. Bundan sonrada bu desteklerin artarak devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Şahin’in kendilerine her zaman destek sunduğunu anımsatan Akın, platform olarak el birliği ile Malatya tarım ve hayvancılığını üst seviyelere çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Ziyaretin sonunda ise platform üyeleri tarafından Milletvekili Mustafa Şahin’e özel yapım namazlık hediye edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • halim (8 yıl önce)
    yemin ederim belediye maski çakırın ve meclis üyelerinin çalışanların çocukları ile dolu ü.c., s.ç., m.ç., e.ç., a.m. ve daha ismini bilipte rencide etmediğim kişi belediye ve maskide dolu yazık günah değilmi neden imtihanla bunları almıyor belediye yazık ve haram değilmi sizin yaptığınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (8 yıl önce)
    Çözüm sureci diyenler şehirlere silah yigilirken gözünuz körmüydu...O hendekler kazılırken neredeydiniz... PKK ile pazarlık eden siz şimdi olan gariban vatandaşa oluyor....Bugüne kadar sadece kendi yandaslarinizi zengin ettiniz malatyaya ne verdiniz bir icraatlarını nizi anlatın bizde ogrenelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (8 yıl önce)
    mustafa şahin in il başkanı iken sözleri AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Siyaset Akademisi programının bu dönemki ders konusunun Demokratik Açılım olduğunu belirterek, kayıtların başladığını açıkladı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan il başkanı Mustafa Şahin, “Siyaset Akademisinin bu döneminin eğitim faaliyetleri demokratik açılım konusuna ayrılmıştır. Eğitim faaliyetimizin başlığı bu açıdan anlam taşımaktadır. AK Parti iktidarıyla Türkiye’de huzur, güven ve istikrar ortamı oluşmuştur. Demokratik açılım, bu ortamın genişlemesini ve güçlü ve büyük Türkiye’nin yeniden belirlemesini sağlayacaktır. Bu bakımdan demokratik açılımın Partililerimize ve tüm vatandaşlarımıza en doğru şekilde anlatılmasını hedefliyoruz. Açılım konusunda, özellikle belirli kesimlerden çarpıtmalar, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalışmalar yaşanmıştır. Aslında hiç kimseye yararı olmayan, tam tersine Türkiye’nin büyümesinin önüne engel olarak dikilen bu girişimlere karşı demokratik açılım projesini bütün yönleriyle, en doğru şekilde anlatmak, bu şekilde muhtemel yanlış anlamaları en baştan ortadan kaldırmak niyetindeyiz” dedi. Şahin şunları söyledi: “Demokratik açılımın hedefi, bu ülkede yaşayan herkesin; ama herkesin, kendini özgürce ifade edebileceği demokratik ortamı tesis edebilmektir. Toplumumuz tarihdaşlık ve kaderdaşlık yapmış, bir ve beraber olma kararlılığına sahip vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu toplumun çimentosu öyle sağlamdır ki, bölmeye, parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir. Sayın Başbakanımızın ifade ettikleri gibi; Binlerce yıldır bir arada yaşayan, kız alıp-kız veren, birbirine akraba olan, birbirine kardeş olan, et ile tırnak haline gelen Türk ile Kürd’ü, Laz ile Çerkez’i, Boşnak ile Gürcü’yü birbirinden ayırmak, birbirine düşman eylemek mümkün müdür, muhtemel midir? Türkiye’nin bir zenginlik olarak gördüğümüz tüm farklılıklarını birbirinden ayırmak, birbirine rakip ve düşman gibi göstermek, kimin haddinedir? Selahaddin Eyyubi’nin sancağı altında, Kudüs’ü fethederek, orayı bir barış ve huzur şehrine çeviren ordunun neferleri biz değil miydik? Çaldıran’da, Yavuz Sultan Selim’in ordusunda birbirine kardeş olan biz değil miydik? Yemen’de, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kut-ül Amare’de vatan topraklarını birlikte savunan, birlikte şehit olan, birlikte gazi olan biz değil miydik? Kurtuluş Savaşı’nın kahraman evlatları hep birlikte biz değil miyiz? Cumhuriyeti kuran ve ortak idealler, ortak hedefler doğrultusunda yüceltenler bizler değil miyiz?.” AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, “AK Parti, yediden yetmişe bütün insanlarımızı kucaklamakta ve bir uçtan bir uca ülkemizin her bir köşesine esenlik getirebilmeyi amaçlamaktadır. Demokratik açılım yalnızca bir bölgemize münhasır değildir. Ak Parti, demokratik açılım derken, bu ülkeyi topyekun ele almakta, nerede bir insani sıkıntı varsa devlet orada olsun, o sıkıntıyı gidersin demektedir. AK Parti, adaletsizliğe uğramış insanlarımızın haklarının peşindedir. Ülkenin nimetlerinin de külfetlerinin de hakça paylaşılmasının arayışındadır. Hukukun egemen olduğu, insanlık ayıplarının, faili meçhullerin yaşanmadığı, masumların suçlu suçluların masum ilan edilmediği bir düzen en büyük amacımızdır. Tüm vatandaşlarımızın kendini güvende hissedeceği, devletine güveneceği Türkiye, her insanımızın, ay yıldızlı bayrağımız altında, gurur duyacağı, mutlu yaşayacağı, gelecek hedeflerine birlikte yürüyeceği bir ülke olacaktır” ifadelerini kaydetti. Şahin, Siyaset Akademisi için başvuruların sürdüğünü ve eğitimin 5 Ekim 2009’da Belediye Konferans Salonu’nda başlayacağı söyledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yurdakul (8 yıl önce)mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    güzel özetlemişsiniz akp de genel başkan kim ne söylese onu tekrar etmenin dışında kendi eşilerini dostunu ailesini yeğenlerini belediye ye oraya buraya yerleştirmedışında ne yaptılar sözüm tüm siyasilere
    0
    0
    Yanıtla