SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zifiri Karanlık "Vitrin"!..

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da düzenleme çalışması yapılan yerlerde bu çalışmaların uzun sürmesine ilişkin şikayetler yoğunlaşırken, buna karşılık belediyenin herhangi bir çaba göstermemesi dikkat çekiyor.
 
Ana caddelerde, merkez meydanlarda gereğinden uzun süren çalışmalar, özellikli bölgelerde de aynı duyarsızlık nedeniyle vatandaşların tepkisine yolaçıyor. Malatya'nın kültür ve turizm açısından önemli bölgelerinden biri olan, restore edilen ve edilecek eski konakların bulunduğu eski adıyla Sinema Caddesi, yeni adıyla Beşkonaklar Caddesi de, bu konudaki duyarsızlıktan nasibini aldı. Etnoğrafya müzesinin yanı sıra Malatya mutfağının özgün çeşitlerinin sunulduğu restaurantın da yeraldığı caddede, 1 ayı aşkın süre önce başlatılan alt yapı ve düzenleme çalışmaları bitirilemedi. Özellikle, yaz döneminde önemi artan bu cadde, düzenleme çalışmalarına başlandıktan sonra, ışıklandırma sistemi de devre dışı bırakıldığından, akşamdan itibaren "zifiri karanlığa" sahne oluyor. Üstteki fotoğraf,  gece yarısı İnönü Caddesi kavşağından Beşkonaklar'a doğru çekildi. Caddenin hemen başındaki bir tek sokak lambası ve karşısındaki fırının ışığı dışında, cadde boyunca herhangi bir aydırlatma bulunmuyor ve burası vatandaşların yaya olarak kullanmaktan korktukları bir yer haline geldi.
 
Yine Vali Konağı ile 2. Ordu Karargahı'nın da yeraldığı Mehmet Buyruk Caddesi de, aynı nedenlerle bir süredir karanlıkta. Bu caddede de genel aydınlatma sistemi alt yapı çalışmaları nedeniyle devre dışı bırakılırken, yenisinin yapılması konusunda bir çaba gözlenmiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız