SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zihinsel Reform Gerekli"

A- A+ PAYLAŞ
 
İl Genel Meclisi bünyesinde Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu kuruldu. 
 
İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkan Nuri Karadaş, komisyon ile ilgili verdiği bilgilerde, "İl Genel Meclisinde üyesi bulunan siyasi partilerle TBMM'de üyesi bulunan siyasi partilerin kadın kollarının bugüne kadar Kadın Hakları ile Eşitlik hususunda yapmış oldukları çalışmaların incelenerek meclisimize bilgi verilmesi belirtiliyordu. Malatya İl Özel İdaresi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak yaptığımız çalışmaya göre kadınlarla ilgili olarak Malatya ili sınırları içerisinde yapılabilecek çalışmalar ve değerlendirmeler aşağıda sunulmuştur. Komisyonumuza göre kadın ve erkek çatışan iki güç değil birbirini tamamlayan eş olarak görülmelidir. Kültürümüzde kadın hiçbir zaman ikinci sınıf vatandaş olmamıştır. Bu bakımdan kadınların sömürülmesini, horlanmasını, şiddete maruz kalmasını kesinlikle red eder." dedi.  
 
"ORTAMLAR HAZIRLANMALI"
 
Karadaş, açıklamasının devamında, "Ülkemizde çağdaşlık ve demokrasinin kökleşmesi, yerleşmesi ve geniş halk kitleleri tarafından içselleştirilmesi toplumsal düzlemde kadının statüsünün geliştirilmesi ve yükseltilmesine bağlıdır. Günümüz çalışan kadını iş, ev, eş ve çocuktan oluşan ciddi yükümlülükleri barındıran bir ortamda hayat sürmek zorunda kalmaktadır. Bu yükümlülüklerin ağırlığı kadını mutsuz ve yorgun bir hale getirmektedir. Bu nedenle çalışan kadınların sorunlarını hafifletici ve rehabilite edici kreşler, emzirme odaları gibi ortamlar hazırlanmalıdır" diye konuştu. 
 
"ZİHİNSEL REFORM GEREKLİ " 
 
"Toplumda kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin, cinsel istismarın, önlenmesi için zihinsel bir reforma ihtiyaç duyulmaktadır." ifadesini kullanan Karadaş; "Bunu insan hakları derneklerinin çalışma raporlarından görmek mümkündür'' diyen Karadaş, ''Örneğin İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi'nin 2010 yılı raporuna göre, bölgede 1 yılda 72 kadın cinayete kurban gitmiş, 113 kadında intihar etmiştir. Bu nedenle toplumdaki bilinçlendirme çalışmaları hızlanmalı, üniversitelerden bu konuda destek alınmalıdır. Eşler arasında yaşanan şiddet olaylarında, yaşanılanların mahkemeye taşınmadan evvel bölgenin ileri gelenleri ve toplum üzerinde etkisinin olduğuna şüphe duymadığımız din adamlarının arabuluculuk yapmasına imkan tanınacak düzenleme yapılmalıdır. Bütün bu çalışmalara rağmen şiddet ortamından kurtulamayan kadınlar için hayatlarını kimseye muhtaç olmadan kazanabilmeleri adına eğitim durumları ve yeteneklerine göre çeşitli işlere yerleştirilebilecek çalışmalar yapılmalıdır. Böylece Devletin şefkat eli korunmaya muhtaç olan bu kadınlara ulaştığı için toplumda doğabilecek diğer olumsuzluklarında önüne geçilmiş olunacaktır. Ülkemizde kadınların siyaset içindeki temsil güçleri artırılarak kadınların hem merkezi idarede hem de yerel yönetimlerde etkinliği arttırılmalıdır. Fakat günümüz Türkiye'sindeki siyaset yapılış tarzı buna çok fazla imkan vermemektedir. Bu durumun değişmesi kaçınılmazdır" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız