SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zihniyet Değişikliğine Gitmeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:49
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'nin 16. Olağan Genel Kurulu, Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanı sıra Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin ve Cemal Akın,  Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile  MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve MÜSİAD üyeleri katıldı. 
 
"ALINACAK MESAFELER VAR"
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yaptığı konuşmada, "Bugün elbette ki atılacak çok önemli adımlar var. Alınacak mesafeler var. Bir ülkede siyasi istikrarın olması, demokrasimizin ayağının yere basıyor olması, ekonomimize yansıyor, bundan sonra da yansıyacak. Allah, bugün ki istikrarımızı ve huzurumuzu ve üretkenliğimizi daha da artırmamızda bizlere yardım etsin" dedi.
 
"GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"
 
10 sene içinde Türkiye'de oldukça önemli bir başarı sağlandı diyen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise konuşmasında, "İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Türkiye hedefleri olan bir ülke. Dünya'nın ilk 10 ekonomisi içinde yer almak istiyoruz. Bunun için farklı işler yapmalıyız. En önemlisi teknolojiyi üretip, satmamız gerekiyor. Bunun yanında çuvaldızı kendimize batırmalıyız ve iş adamları olarak zihniyet değişikliğine gitmeliyiz" ifadelerini kullandı. 
 
"GELECEĞE GÜVENLE BAKABİLMELİYİZ"
 
Korkularımızdan sıyrılarak, geleceğe güvenle bakabilmeliyiz diyen MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ise, " Bu konuda tek tip uysal insanlar yerine, fikir hürriyeti, inanç özgürlüğünü teminat altına alan, darbeci bir zihniyetten arınmış sivil bir anayasa oluşturmak için kararlı adımlar atmalıyız. Çünkü bu ülkede halkın iradesini hiç sayanlar, halkı mantıksız bulanlar, aşağılayanlar karşısında; MÜSİAD olarak birçok meselede olduğu gibi yeni anayasa konusunda da, kendisine yakışan öncülüğü ve çalışmayı yapmıştır. Bu konuda hükümetimizden beklentimiz; bir an önce sivil anayasa konusunda yol alınması, ülkede güven ve istikrarın korunması, başarı ve gelişmesinin sürdürülebilir kılınması için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz yeni anayasanın yapılarak, yüce milletimizin onayına sunulmasıdır" diye konuştu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu bir halı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, hediye edildi. Bakan Ergin, daha sonra genel kuruldan ayrıldı. 
 
Tek liste ile gidilen seçimlerde, mevcut başkan Namık Şahin güven yeniden başkanlığa seçildi. Namık Şahin başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluşuyor; "Mustafa Akıncı, Murat Tokmak, Osman Yağız, İsmail Uruç, Tahsin Öner, Kasım Altunkaya, Yaşar Bulgurlu, Şaban Algül, Ergin Erdemir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız