SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zihniyet Dönüşümü Yaşanacak'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öncülüğünde kamu ve özel kuruluşların da katılımıyla kurulan Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı. İlk toplantıda yönetimin görev dağılımı yaptığı bildirildi.

Toplantıya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nin basın bülteni şöyle:

"İnönü Üniversitesinin öncülüğünde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Belediyesi, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Malatya Ticaret Borsası, I. Organize Sanayi Bölgesi, II. Organize Sanayi Bölgesi, Malatyalı İş Adamları Derneği, GAP Güneydoğu Tekstil San. ve Tic. A. Ş. ve MİMSAN Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin kurucu ortak olduğu Malatya Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Yönetim Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Malatya Teknokent A.Ş.’nin GAP Güneydoğu Tekstil San. ve Tic. A. Ş.’nin I. Organize Bölgesindeki tesislerinde yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Baysar, Yönetim Kurulu başkan yardımcılıklarına ise Prof. Dr. Sedat Yıldız ve Mak. Müh. Mustafa Çekirdek’in seçildiği yönetim kurulunun üyeliklerine ise şu isimler getirildi: Prof. Dr. İsmail Özdemir; İnönü Üniversitesi, Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Prof. Dr. Yusuf Türköz, İnönü Üniversitesi, Doç. Dr. Ali Koçyiğit, İnönü Üniversitesi, Ali Cüreoğlu, GAP Güneydoğu Tekstil San. ve Tic. A. Ş., H. Ahmet İlhan, MİMSAN Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti

Malatya Teknokent’in devam eden çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Baysar, Teknokent alanının imar ve parselasyon çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu ve çalışmanın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması ile alt yapı ve bina inşaatları için hızla çalışmaların yapılacağını belirtti.

Malatya Teknokent çalışmalarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Teknokent’in Malatya sanayicisine ne gibi yenilikler getirdiğinin iyice anlaşılması gerektiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Çelik, üniversite olarak bilim üreten ve bunu toplumla paylaşan yeni bir üniversite modeline yöneldiklerini, teknokent projesiyle bu modeli hızlandırma arzusunda olduklarını dile getirerek iş adamlarını, sanayicileri, girişimcileri ve ilgili tüm Malatyalıları Malatya Teknokent projesi içerisinde bir arada görmek istediklerini belirtti. Malatya Teknokent’in hayata geçmesiyle birlikte Malatya’da büyük bir zihniyet dönüşümü yaşanacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çelik, çağı yakalamış bir Malatya özlemini Teknokent’le sona erdirebileceklerini kaydetti.

Küçük ama sağlam adımlarla sanayi ve ticaret çevrelerini kalkındırabilecek projelere imza atılan bir teknokent planladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, gerçekleşmeyecek hayallerle değil ayağı yere sağlam basan gerçekçi projelerle teknokenti var edeceklerini bunun için de tüm kişi ve kuruluşların elele vermesi gerektiğini dile getirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız