SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zihniyet Dönüşümü Yaşanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi karşısındaki alanda kurulacak olan Malatya Teknolojik Gelişim Bölgesi'nin yaşama geçirilmesiyle ilgili olarak üniversitede bir toplantı düzenlendi.

Toplantının ardından üniversiteden basın kuruluşlarına gönderilen basın bülteninde şöyle denildi:

"Son dönemde yaptığı bilimsel atılımlarla adından sıkça sözettiren İnönü Üniversitesi’nin bu projelerinden birisi de kısa adı Malatya Teknokent olan Malatya Teknolojik Gelişim Bölgesinin hayata geçirilmesi.

Bu proje kapsamında son dokuz aydır yoğun bir mesai harcayan üniversite yönetimimiz Malatya Teknokent projesinin kuruluşunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmasıyla büyük sevinç yaşamıştı. Malatya ve bölgesi için büyük önem arzeden Teknokent’in kurulmasının ardından il mülki amirleri, öğretim üyeleri, sanayi ve ticaret çevreleri ve sivil toplum örgütleriyle sıkı ilişkiler kurulması gereği ortaya konulmuştu. Bu düşünceden hareketle üniversite yönetimimiz, öğretim üyeleri, il mülki amirleri, sanayi ve ticaret çevreleri ve sivil toplum örgütleriyle 1 Ekim Perşembe günü Teknokent Hedef ve Proje Toplantısı düzenledi. Toplantı, Malatya Teknokent Müdürü Prof. Dr. Ahmet Baysar’ın Teknokent’in hedeflerini, yararlarını ve vizyonunu değerlendirdiği bir konuşmayla başladı. Prof. Dr. Baysar, Malatya Teknokent’in gelişim sürecini ele alarak planlanan projeleri değerlendirerek sözü Erzurum Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıcı, Türkiye’deki birçok teknokentin kuruluş ve gelişim süreçlerinin içinde bulunmuş Avukat Alp Aslan’a bıraktı.

Avukat Alp Aslan, teknokente dair fikir çalışması temeline dayalı bir sunum yaparak davetlileri bu hususta bilgilendirdi. Teknokent terminolojisini, teknokentin iş geliştirme ve araştırma olanaklarını, teknoloji geliştirme bölgeleri içerisinde yer alan çalışma parklarını değerlendiren Avukat Alp Aslan, teknoloji geliştirme bölgelerinin ortak özelliklerini, amaçlarını, faydalarını, bölgede faaliyet gösterilebilecek muhtemel çalışma alanlarını ele alarak teknokentlerin Türkiye’deki mevcut durumlarını anlattı.

Avukat Alp Aslan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya için teknokent projesinin büyük önem arzettiğini, verimli çalışmalara imza atıldığı taktirde Malatya ve bölgesinin çekim merkezi haline geleceğini aktardı. Birçok teknokent projesinde hayal kırıklığına uğranıldığını işaret eden Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya halkına ve Malatya’ya yaraşır bir teknokentin kurulumunda ve başarıyla işlemesinde kamu ve özel kuruluşların üzerlerine düşeni hakkıyla yapacakları kanaatinde olduğunu belirterek böyle olduğu taktirde Malatya’nın adına yaraşır bir teknokent bayrağını dalgalandıracağını aktardı. Bu kapsamda projenin hayata geçirilmesi aşamasında ellerinden gelen tüm imkânları seferber edeceklerini aktaran Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın bu sözlerine il mülki amirleri ve sanayi çevreleri de destek verdiler.

Malatya Teknokent projesi için yoğun bir mesai harcayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik de toplantıda yaptığı konuşmada bu projeyi üniversitenin, kamu kurumlarının, sanayi çevrelerinin ve sivil toplum örgütlerinin elele vererek hayata geçireceklerini aktararak üniversite olarak tüm çalışmalarını bu doğrultuda yaptıklarını kaydetti.

Malatya Teknokent’in kim tarafından yapıldığının değil Malatya’ya neler kazandırdığının, Malatya sanayicisine ne gibi yenilikler getirdiğinin önemli olduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Çelik üniversite olarak bilim üreten ve bunu toplumla paylaşan üçüncü kuşak üniversite modeline yöneldiklerini, teknokent projesiyle bu modeli hızlandırma arzusunda olduklarını dile getirerek il mülki amirleri ve sanayi çevreleri başta olmak tüm Malatya halkını ve Malatyalıları Malatya Teknokent projesi içerisinde bir arada görmek istediklerini belirtti.

Malatya Teknokent’in hayata geçmesiyle birlikte Malatya’da büyük bir zihniyet dönüşümü yaşanacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, çağı yakalaşmış bir Malatya özlemini Teknokent’le sona erdirebileceklerini kaydetti. Küçük ama sağlam adımlarla sanayi ve ticaret çevrelerini kalkındırabilecek projelere imza atılan bir teknokent planladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, gerçekleşmeyecek hayallerle değil ayağı yere sağlam basan gerçekçi projelerle teknokenti var edeceklerini bunun için de tüm kişi ve kuruluşların elele vermesi gerektiğini dile getirdi. Malatyalı işadamlarının da fikirlerini ve projelerini sundukları toplantıda samimi bir hava yakalandı.

Teknoloji geliştirme bölgeleriyle ilgili olarak yurt dışından örnekler veren Abigem Koordinatörü Enrico Ottolini ise Malatya’da yapılması düşünülen projenin şehre ve bölgeye büyük faydalar sağlayabileceğini, doğru bir planlamayı üstlenen kişi ve kuruluşların elele vermesiyle büyük bir başarıya imza atılabileceğini aktardı. Toplantının ardından katılımcılar yönetimimiz tarafından onurlarına verilen yemekte temaslarını sürdürdüler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız