SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zımpara Gibi Sahalardı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:28:10
A- A+ PAYLAŞ

‘Geçmişten Günümüze Malatya Amatör Futbol Tarihi’ adlı fotoğraf sergisi 18 Eylül Cuma günü Malatya Park AVM’de açılacak. Açılış öncesi eski amatör ve profesyonel  sporcular futbolcular bir araya gelerek, hem sergi hakkında bilgi verdi hem de eski günleri anlattı. 

Malatya futboluna hizmet etmiş futbolcular 19-20 Eylül tarihleri arasında da yine Malatya Park AVM’de vatandaşlar ile bir araya gelerek söyleşide bulunacak. Gazeteci Yaşar Karaaslan'ın ön ayak olduğu sergi öncesi kahvaltı programında bir araya gelen eski futbolculardan Naci Bayrakçı, Mehmet Duman, Feyyaz Bursalı, Selahattin Yapan, Erdal Karabağ, Naci Şavata, Hüseyin İlaslan ve Hüseyin Ekmekçi ve Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavuk, söyleşinin güzel bir amaca hizmet edeceğine değindi.

Kahvaltıda konuşan eski amatör futbolcu Erdal Karabağ; “Malatyaspor kurulmadan önce, henüz profesyonellik yokken, o senelerde amatör kümesini oluşturan takımlarda futbol oynayan değerli futbolcularımız ile bugün bir araya geldik. Gelecek kuşaklara bu futbolcularımızı tanıtmak için Malatya Park AVM’de bir sergi düzenleyeceğiz. Geçmişte hiçbir para kazanmadan, futbolu sadece sevdikleri için yapan arkadaşlarımız bu söyleşide bir araya gelecek. Bu arkadaşlarımız içinde henüz çim sahayı görmeden futbolu bırakanlarımız var. Şimdiki nesillerin bunu bilmesini istiyoruz. Arşivlerimizde yüz tanenin üstünde fotoğraf çıkardık ve gençlerimizin bunları görmesini istiyoruz. Sergimizi 18 Eylül 2015 Cuma günü açılışını yapacağız. Sadece açılış ile kalmayacağız. 19-20 Eylül tarihleri arasında vatandaşlarımız ile söyleşilerde bulunacağız. Bu sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Buna benzer bir sergiyi Etnografya Müzesi'nde yaptıklarını da sözlerine ekleyen Karabağ, “Bundan 4 yıl önce böyle bir sergi düzenledik. O sergiyi de Etnografya Müzesi'nin bahçesinde yaptık. 160 tane fotoğraf sergiledik. O zamanda futbola emeği geçen arkadaşlarımızı, ağabeylerimiz ve kardeşlerimizi sergiye davet etmiştik. Şimdide amacımız Malatya’dan futbolun kurulduğu 1932 yılından 1985 yılına kadar olan fotoğrafları yayınlayacağız. Malatya çim sahaya 1975 senesinde kavuştu. Ondan önce Şeker sahası ve Sümer sahasında maçlarımız oynuyorduk. Zımpara gibi sahalarda maç yapıyorduk. Biz, o fotoğrafları yayımlayıp gençlerimize örnek olmak istiyoruz” dedi.

Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavuk ise, “Biz, karınca kanaatince bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bize. Geçmiş zamanlardaki spor anılarını eskilerden bilirdik. O fotoğrafları tekrar görmek en başta beni duygulandıracak. O yüzden güzel bir sergi ve söyleşi olacağını düşünüyorum. Malatya Park AVM olarak biz bu tür sergilerin her zaman yanındayız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız