SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ziraat Fakültesi Öğretime Başladı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2011 - 2012 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi. İlk kez öğrenci alan Ziraat Fakültesi, Battalgazi Tacan Kampusunda eğitim verecek.
 
Ziraat Fakültesi akademik yılı açılış törenine; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve davetliler katıldı.
 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "İnönü Üniversitesi, Türkiye'de çok hızlı gelişen, kendisini yenileyen, toplumuyla barışık, toplumun ihtiyacı olan insanları yetiştirmeyi öncelik sayan bir anlayışla yoluna devam ediyor. Bunun bir tezahürü de bölgemizin başta kayısı olmak üzere Türkiye'de meyvecilik konusunda önemli bir alanı oluşturması münasebetiyle meyveciliği ön plana alan bir ziraat fakültesi olarak eğitim ve öğretime başlamasını bu eğitim yılından itibaren başlattık" dedi.
 
Çelik, Tacan kampusunun yapılacak katılımlarla birlikte ikinci bir üniversiteye ev sahipliği yapabileceğini kaydederek, "Tacan kampusu 2. Ordumuzun bize verdiği 500 dönümlük bir alandan oluşuyor. Ziraat Lisesi'nden aldığımız alanla yaklaşık 710 dönümlük bir alan oluştu. Yan taraftaki atış alanı artık şehrin içinde kaldığı için orada bulunan 2 bin 500 dönümlük ve tarıma çok uygun olan arazilerin de katılmasıyla, öte yandan ziraat lisesinin de katılmasıyla 5 bin dönümlük ikinci bir büyük kampus oluşacak. İlk geldiğimde bunu söylediğimde, birçok yerel yöneticinin de siyasetçinin çok fazla itibar etmediği ama seçim öncesinde seslendirmeye başladığı Malatya'nın ikinci bir üniversite alanı ve ikinci bir üniversitenin kampus yerleşkesi olarak düşündüğümüz ve artık diğer paydaşlarında Malatya ile ilgilenen kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de bu fikre geldiklerini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum" diye konuştu.
 
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Durak ise, "Fiziki alt yapı ve akademik oluşum sürecinin desteklenmesiyle Malatya için çok önemli olan ziraat fakültesinin kısa bir sürede önemli çalışmalara imza atacağına inanmaktayım" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ, açılış dersini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız