SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ziraat Odası Delege Seçimi İptal

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası'nın delege seçimlerinin usulüne göre yapılmadığı gerekçesiyle Valilik kararı ile iptal edildiği bildirildi.

Malatya Valiliği'nce, Ziraat Odası üyeliği bulunan ve halen Muhtarlar Derneği Başkan Vekilliğini yürüten Bayram Polatbaş ve bazı muhtarların yaptığı şikayet üzerine verilen kararda,

"Malatya Ziraat Odasının delege seçimlerine yapılan itirazlar üzerine Valiliğimizce yapılan inceleme sonucu;

Delege seçimi için , seçim günü ilanıyla ilgili gerekli duyuruların yapılmadığı,

Sandık Kurullarının usulüne uygun olarak oluşturulmadığı,

Delege seçimlerinde oy kullanacak üye (seçmen) listelerinin güncel olmadığı,

Delge seçiminin Merkez İlçe seçim çevrelerinin tamamını kapsamadığı,

Valilik Makamına sandık kurulları tarafından seçim yapıldığına dair herhangi bir bilgi veya belge sunulmadığı anlaşılmıştır.

Yukarıda tespit edilen hususlar Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Nizamnamesinin delege seçimlerini düzenleyen maddelerine uygun olmadığından, 23.12.2006 tarihinde yapılan delege seçimleri mezkur nizamnamesinin 19.maddesi gereğince Valiliğimizce iptal edilmiştir.

Söz konusu eksikliklerin giderilerek en geç bir ay içerisinde ilgili mevzuat çerçevesinde yeniden delege seçimlerinin yapılması için Valiliğimizce başvuruda bulunulmasını önemle rica ederim"

Vali Daşöz imzasıyla Bayram Polatbaş (Çamurlu Köyü Muhtarı) ve Arkadaşları başlığıyla yazı gönderilirken gönderilen yazıda dağıtımın gereği olarak Malatya Ziraat Odası Başkanlığı'na, bilgi içinde Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlığı ile Dilekçe sahiplerine gönderildiği bildirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz imzasıyla açıklanan kararda, Malatya Ziraat Odası'nın en geç 1 ay içerisinde usulüne göre delege seçimini yapması için valiliğe başvuruda bulunması istendi.

ADAY MUHTARDAN SUÇLAMALAR..
Bu arada, Muhtarlar Derneği Başkan vekili Bayram Polatbaş, Muhtarlar Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, mevcut Ziraat Odası yönetimine bazı eleştirilerde bulunarak 17 yıldan beri görevde bulunmalarına rağmen beklenen hizmetleri yerine getiremedikleri öne sürdü. Polatbaş, ayrıca son 5 yıldan beri ödenmekte olan Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinde çiftçi kayıtları belgesinin düzenlenmesi sırasında dönüm başına ücret alındığını bu bedelin bugüne kadar yaklaşık 1 trilyon lira olduğunu öne sürerek bu bedelle neler yapıldığının da açıklanması gerektiğini ileri sürdü.

Polatbaş, delege seçimlerinin iptaline ilişkin açıklamayı hangi sıfatla yapıldığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, Muhtarlar Derneği Başkan vekili olarak yapmadığını, Oda üyeliği bulunması ve diğer muhtarlarında yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duymaları nedeniyle yaptığını belirtti.

BUDAN'IN DEĞERLENDİRMESİ..
Öte yandan, Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, odanın delege seçimlerini Malatya Valiliği tarafından yapılan şikayet üzerine iptal edildiğini söyleyerek, "Verilen karara saygı duyuyoruz" dedi. Polatbaş'ın parasal konulardaki iddialarını yalanlayan ve sert tepki gösteren Budan, "Kendisine servetinin üzerinde tazminat davası açacağım. İddiaları doğru değil." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız