SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ziraatçilerden Kan Bağışı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kızılay Kan Merkezi’ne giderek, kan bağışında bulundular.

Fevzi Çiçek, Ziraat Mühendisleri Odası olarak, toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettiklerini bildirdi ve kan verdiklerini söyledi. Çiçek, “Toplumsal duyarlılığımızı göstermek ve örnek olmak adına böyle bir organizeye girdik. Bizim gibi meslek odaları ve sivil toplum örgütlerine öncelik etme andına güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Kan vermek hem kendi sağlımız için hem de toplum sağlı için önemli bir unsur teşkil etmektedir. Bütün insanlığımızı kan bağışına davet ediyoruz. Bir ünite kan bize göre çok şey ifade etmeyebilir. Ancak birçok canın kurtarılmasına neden oluyor. Bu bağış için, yaklaşık 30 arkadaşımız geldi. Herkesi bu örnek davranışa davet ediyorum” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hülya Yalçın ise, Türkiye genelinde yaşanan kan bağışı sıkıntısı Malatya'da da yaşandığına dikkat çekerek, “Henüz 1 milyon iyi insan arayan Kızılay istediği hedefe ulaşamamıştır. Malatya Ziraat Mühendisleri Odası’na duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü kendileri bize talepte bulundular. Hafta sonlarını, tatil günlerini bize ayırdılar. Burada bir çağrıda daha bulunmak istiyorum. Kızılay’a gelerek, kan bağışında bulunan vatandaşlarımız sadece 10 dakikalarını ayırarak hayat kurtarıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“EN BÜYÜK SEMBOLİK ANLAMLARDAN BİRİ KAN BAĞIŞIDIR”
Kan bağışında bulunan Ziraat Mühendislerinden Vahap Kalaycı’da, toplumda yaşanan sorunların üstesinden dayanışma içerisinde kurtulabileceğini kaydederek, “Yaşamış olduğumuz toplum da bireylerin birbirleriyle sürekli dayanışma içerisinde olması gerekir. İnsanların dayanışmasının en büyük sembolik anlamlarından birisi de kan bağışıdır. Biz bireyler olarak kan bağışın da bulunmak bizlerin aslı vazifelerinden biri olması gerekmektedir. Böylece toplumsal görevimizi yerine getirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Ziraat Mühendisleri Odası üyelerinden Serdar Doğan, toplumsal duyarlılığa öncelik ettiklerini vurguladı. Doğan, “ Oda başkanımıza teşekkür ediyorum. Kan vermek toplumsal duyarlığının yanında insan sağlı içinde önemlidir. Bu nedenle kan vermeyi öncelik etmeliyiz. Tüm vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını rica ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız